Tovární tým Suzuki před závodním víkendem v Indonésii

Na novou trať Mandalika na ostrově Lombok v Indonésii se těší dvojice jezdců tovární stáje Suzuki Joan Mir a Alex Rins. Oba byli během oficiálního testu MotoGP v Indonésii rychlí, takže před víkendovou GP věří, že si ve srovnání s Katarem bodově polepší.

Od posledního testu MotoGP pracovali organizátoři Velké ceny Indonésie na povrchu dráhy, jelikož ten byl pro jezdce MotoGP v několika místech nebezpečný. Při výrobě asfaltu tam použili nesprávný štěrk, který se s asfaltem nespojil a jakmile prototypy začaly asfalt zatěžovat, ten se drolil a kaménky vystřelovaly jako projektily na ostatní závodníky. Okruh Mandalika se nevyhne kompletní výměně povrchu, nicméně za necelý měsíc se jim povedlo zapracovat alespoň na těch nejhorších místech.

V Kataru zajel Joan Mir na šesté místo a Alex Rins byl sedmý. Přesně takové pozice jim také patří v průběžného hodnocení. V rámci IRTA testu v Indonésii byl Alex Rins sedmý a Joan Mir dvanáctý s tím, že poslední třetí den už kvůli nemoci vůbec na trať nevyjel.

„Třebaže jsem vynechal jeden den testování, najezdil jsem tu dost, abych poznal, že je to vzrušující místo,“ komentoval předchozí test Joan Mir. „Jsem na nadcházející víkend připraven, chci trať ještě lépe poznat a dám do toho maximum. Máme v Indonésii spoustu fanoušků, kteří nám fandí a moc rád bych jim to vrátil nějakým výrazným výsledkem!“

Alex Rins před víkendem v Indonésii řekl: „Tento víkend bude úžasný a už se nemůžu dočkat až uvidím fanoušky povzbuzovat z tribun! Máme fanoušky po celém světě a vždy cítíme jejich nadšení, myslím si ale, že tady to bude jiné. Trať se mi líbí a už se těším až tady najedu další kola a získám silné tempo pro závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist