Toselandovo vítězné loučení

James Toseland odchází po sedmy letech v Mistrovství světa Superbike do nejprestižnějšího šampionátu motocyklového světa, do MotoGP. Na cestu si s sebou vzal letošní světový titul.

Extrémně úspěšný rok pro tým panů Ronalda a Gerrita Ten Kate dovršil ve francouzském Magny Cours jejich superbikový jezdec James Toseland, který pro sebe získal druhý superbikový titul Mistra světa, jenž byl zároveň i premiérovým titulem týmu HannSpree Ten Kate Honda v této třídě. Po dvou náročných závodech zvítězil Toseland v celkové klasifikaci o pouhé dva body, které ho dělily od druhého Noriyuki Hagy. 27 roků starý Brit tak odchází do MotoGP s nejlepším vysvědčení – Mistra světa superbike.
James Toseland
Konečně! Byl to neuvěřitelný šampionát, který jsem vedl od Kataru. Myslím si, že toto byla nejlepší superbikové sezóna, kterou jsem kdy absolvoval a toto byla moje sedmá sezóna. Jízda byla neuvěřitelná a bavily mě souboje se všemi soupeři – Baylissem, Corserem, Biaggim, Hagou – v seznamu bych mohl pokračovat. Byl jsem tlačen jezdit na absolutním limitu a vyhrát šampionát s rozdílem pouhých dvou bodů, je něco neuvěřitelného. Získat v posledním závodě mé superbikové kariéry vítězství v kvalifikaci i světový titul je úžasné. To je to, pro co žiju, to je to co jsem hrozně chtěl. Chtěl bych poděkovat všem, kteří mě během mé superbikové kariéry podporovali – mojí rodině, mým přátelům, mým sponzorům, FG Sport a celé superbikové skupině. Samozřejmě také týmu HannSpree Ten Kate Honda. Mohu odejít do MotoGP se vztyčenou hlavou a s pocitem, že jsem tomuto šampionátu dával vše co dovedu až do posledního závodu.
Ronald Ten Kate – manažer týmu
Byl to neuvěřitelný závěr fantastické sezóny. Abych řekl pravdu, dnes jsme měli v závodech hodně smůly. V prvním závodě vyjel James mimo dráhu a já si myslím, že v té chvíli udělal rozhodnutí bojovat jak nejlépe dokáže. Ukázal nám, že to dovede a myslím si, že v paddocku všichni viděli, že James je jezdec, který si to zaslouží. Ve druhém závodě věděl, kde musí skončit, aby získal titul. Je hezké, že nakonec Honda CBR 1000RR vyhrála titul. Chtěl bych mému týmu hodně poděkovat, jsou to pouze čtyři roky, kdy jsme v tomto šampionátu začínali. Je vidět naše vzestupná křivka. My jsme soukromý holandský tým, který závodí, toto je tedy pro nás obrovský úspěch. Dnešní finále bylo nejúchvatnější!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist