Toni Elias nazpět v královské kubatuře

Zraněného Španěla Hectora Barberu nahradí v týmu Pramac Ducati pro závod v Laguna Sece ex-mistr světa Moto2 jeho krajan Toni Elias. A místo Eliase pojede u Aspara v kubatuře Moto2 Jordi Torres.

Toni Elias nemá po odchodu z týmu Aspar Moto2 doposud žádné pevné místo na zbytek sezóny v seriálu Grand Prix. Nyní může populární španělský jezdec aspoň hostovat v MotoGP. Tým Pramac Ducati Team potvrdil, že při závodě v Laguna Sece pojede během následujícího závodního víkendu s motocyklem Ducati Hectora Barbery právě Toni Elias.
29-letý Toni Elias má na svém kontě celkem 96 závodů v královské kubatuře MotoGP, z toho 1x dokázal vyhrát, 2x dojel druhý a 3x na třetím místě. Vloni skončil v závodě Laguna Seca na 13. místě.

Zraněný Barbera by se mohl vrátit na závodní trať během 4 až 6 týdnů, takže vynechá kromě Laguna Secy také Indianapolis a naše Brno.
Místo Toniho Elíase pojede v týmu Mapfre Aspar další Španěl Jordi Torres, který byl týmem Aspar nominován jako náhradník za mistra světa Moto2 z roku 2010 a to na celý zbytek sezóny.

Před rokem slavil Jordi Torres svůj debut v Grand-Prix právě v týmu Mapfre Aspar při Grand Prix Velké Británie. Torres v současné době obhajuje svůj titul ve španělském šampionátu a seriál CIV také vede.
Torres se těší na svůj comeback v Grand Prix v kubatuře Moto2: "Je to moje druhá šance něco dokázat ve světovém šampionátu. Mělo by to vše probíhat daleko lépe, neboť nyní už znám všechny okruhy. Zároveň jsem bohatší o zkušenosti z loňského roku. Pojedu oba dva šampionáty, což nebude vůbec jednoduché, neboť budu mít k dispozici dva různé druhy motocyklů a musím si zvykat na dva různé druhy pneumatik. Můj cíl je jasný, krok po kroku se zlepšovat a udělám vše proto, abych tuto skvělou možnost využil", říká 24-letý Torres, který vloni objel celkem 10 závodů MS v této kubatuře a ani jednou nebodoval. Letos jel s wild card v Jerezu a dojel na 16. místě, tedy těsně za body.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist