Tomův dobrý výsledek, Sandro ztratil po kontaktu

Tomovi se nedařilo v trénincích, v závodu však předvedl dobrý výkon a obsadil 7. místo. Sandro byl bohužel po dobrém startu vytlačen z trati, ztratil několik míst, ale nakonec dokázal vybojovat 10. pozici.

Závodní víkend pro nás ve třídě 250 nezačal na domácí trati dobře. Projevil se i fakt, že jsme zde letos pro Tomovy zdravotní problémy na rozdíl od soupeřů netestovali. V pátečním volném tréninku jsme dlouho zkoušeli nastavení motocyklu, ani na konci tréninku ale nebylo zdaleka optimální a Tom dosáhl jen průměrného času 2’05,8. Odpoledne pak po 4 odjetých kvalifikačních kolech začalo pršet, a tak jsme museli odložit zlepšování času na druhý den. V sobotním volném tréninku dokázal Tom ukrojit z pátečního maxima přes 2 vteřiny, což vypadalo velmi nadějně. V kvalifikaci se však dlouho nedokázal dostat na svůj dopolední čas, až v závěrečných kolech se mu ho podařilo pokořit. Konkurence byla ale rychlejší a Tomovo maximum 2’03,3 stačilo jen na 12. startovní pozici.
Do dnešního závodu měl Tom opět výborný start a správnou orientaci v balíku závodníků v prvních zatáčkách. To ho vyneslo až na 7. místo. Tom se však nedostal do správného tempa a propadl se na 9. příčku. Po tom, co jej předjel Debon, se Tom za ním dokázal zachytit a začal zajíždět velmi dobré časy na úrovni 2’03,5. Společně stahovali na 7. pozici jedoucího H. Ayoamu. Zhruba v polovině závodu Debon upadl. Tom dokázal nasazené tempo ještě vystupňovat a stáhnout Ayoamu na rozdíl 1 vteřiny. V závěru však již nedokázal tempo udržet a zůstal tak na 7. místě.
Tom Lüthi:
„Závod byl dobrou náplastí na závodní víkend, který opravdu neprobíhal podle mých představ. V pátek to těžce začínalo a až do neděle to v tomto duchu pokračovalo. Ve warm-upu jsme proto ještě museli mnoho pracovat, což se nám vyplatilo. V závodu jsem dobře odstartoval a musel jsem s plným rizikem najet rychle do první zatáčky. Zítra budu v Brně testovat tovární Aprilii, model 2008, a velmi se na to těším.
Sandro Cortese ve třídě 125 potvrzuje, že jde neustále výkonnostně nahoru. Absolvoval velmi dobrý víkend, škoda jen jeho pádu v sobotní kvalifikaci, kvůli kterému se mu zřejmě nepodařilo udržet 5. startovní pozici z pátku. V závodu měl bohužel ve druhé zatáčce po startu kontakt s Iannonem, kvůli kterému se propadl na 14. místo a ztratil kontakt s první skupinou. Nakonec Sandro dokázal ještě vybojovat 10. místo v cíli.
Daniel M. Epp:
Tom opět ukázal, jak dobře umí startovat a dokázal také vyhrát důležité souboje ve dvojicích. Jsem rád, že se podařilo po špatných trénincích dosáhnout v závodu na 7. místo. Celý tým se těší na zítřejší a úterní testy nové tovární Aprilie zde v Brně a jsme rádi, že již nyní smíme otestovat techniku pro příští rok. Sandro absolvoval velmi solidní víkend. S konstantními tréninkovými výkony můžeme být jen spokojeni. Závod ukázal, že má Sandro k využití ještě mnoho potenciálu, který věříme ve zbytku sezóny rozvine.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist