Tom se chybou připravil o pódiové umístění

Snad nejhezčí a nejdramatičtější závod sezóny dnes předvedli v Assenu borci třídy 125. Osmičlenná vedoucí skupina jezdců si nedarovala ani metr trati a sváděla nervy drásající souboje v každém okamžiku.

Snad nejhezčí a nejdramatičtější závod sezóny dnes předvedli v Assenu borci třídy 125. Osmičlenná vedoucí skupina jezdců si nedarovala ani metr trati a sváděla nervy drásající souboje v každém okamžiku. Thomas v ní rozhodně nehrál druhé housle, ale přemíra nasazení v posledním kole vedla k příliš riskantnímu nájezdu do zatáčky a kontaktu se zadním kolem na 2. pozici jedoucího Simoncelliho. Ten upadl, Tom vyjel z trati a dokončil závod na 10. místě.
Thomas měl na své poměry průměrný start, ale brzdy se z po startu 6. místa propracoval až na vedoucí pozici. Zde ale nevydržel dlouho a byl předjet soupeři. V dalším průběhu závodu se ve vedení objevoval nejčastěji Simoncelli, těsně stíhán oběma piloty KTM Kalliem a Talmacsim. Thomas jezdil většinou na 4. pozici. V druhé polovině závodu upadl Kallio, když byl součástí velmi riskantního vzájemného předjíždění spolu s trojicí Talmacsi, Simoncelli a Lüthi.
V předposledním kole se Thomas probil na 2. místo, na kterém také najížděl do posledního kola. Bylo patrné, že mu nečiní problémy předjíždění soupeřů v jakékoliv části tratě. Thomas si věřil, že v posledním kole zaútočí na první místo. Bohužel se před něj na konci cílové rovinky dostali 3 jezdci, když využili vzduchového pytle a Thomas tak najížděl do posledního kola na 5. místě. Tom svůj boj ale nevzdal, postupně se propracoval na 3. místo a chystal útok na Simoncelliho, který měl evidentní problémy se stabilitou svého stroje. V nájezdu do jedné ze zatáček již těsně před cílem byl Simoncelli o poznání pomalejší než obvykle. Thomas s tím nepočítal a nestačil dobrzdit svůj motocykl, který narazil do Simoncelliho zadního kola. Následoval Simoncelliho pád a Thomasův výjezd na trávu. Tom se bez pádu vrátil zpět na trať a projel cílem jako 10. Závod vyhrál Maďar Talmacsi, za kterým se díky havárii dvojice Lüthi – Simoncelli vytvořila mezera, kterou si s přehledem na krátkém zbývajícím úseku trati pohlídal.
Thomas je nyní v celkovém pořadí 3. s 89 body, první místo patří dnes třetímu Pasinimu, 2. je Talmacsi, oba mají 100 bodů.
Thomas Lüthi:
„Věřil jsem ve vítězství, ale nevyšel mi dobře nájezd do posledního kola. Pak jsem do toho dal všechno, dostal jsem se na 3. pozici a chystal se k předjetí Simoncelliho. Ten ale nezvykle pomalu najel do zatáčky, já jsem byl naopak velmi rychlý a najel jsem mu do zadního kola. Byla to moje chyba.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist