Tom na náhradním motocyklu po chybě upadl

Tom Lϋthi upadl ve 4. kole dnešního závodu, když při brzdění dostal smyk předního kola. Sandro obsadil po boji ve skupině 14. místo.

Thomasovi se opět na jeho letošní poměry vydařila kvalifikace, když si vyjel 8. startovní pozici a i dosažený čas byl příslibem pro získání dobrého umístění v závodu. Bohužel se však v dnešním warm-upu naplno projevily problémy s motorem, se kterými jsme se potýkali v průběhu celého závodního víkendu. Na start závodu se tak Thomas postavil s náhradním motocyklem. Po startu udržel 8. místo, ale hned v druhé zatáčce několikrát po sobě vynechal také motor jeho náhradní Hondy a Tom se propadl na 11. pozici. Mezitím ihned v prvním kole vpředu odjela pětice závodníků, naopak v té době 6. Koyama brzdil další jezdce. Po nevydařeném startu se propracovával vpřed Pasini a snažil se i Tom. Bohužel v jedné z levých zatáček při brzdění dostal smyk předního kola, který znamenal jeho pád a předčasný konec závodu. Závod se opět odehrával v režii dvojice Bautista – Kallio, když se nakonec po skvělém manévru v závěru posledního kola radoval z vítězství Kallio. Třetí po souboji ve čtyřčlenné skupině dojel jeho týmový kolega Simon. První 3 body si po velmi dobrém výkonu připsal za 13. místo Karel Abraham.
Tom Lϋthi:
„Tréninky se mi celkem vydařily a tak jsem věřil v další závod v první skupině. Bohužel jsme museli kvůli problémům s motorem nasadit do závodu náhradní motocykl. I zde byly problémy s motorem, který mi krátce po startu několikrát vynechal a ztratil jsem 2 až 3 pozice. Dále jsem měl problémy s výkonem motoru a nemohl tak předjíždět na rovinkách s využitím vzduchového pytle.“
Sandro Cortese celý závod bojoval ve skupině, která si to nakonec rozdala o 11. místo. Sandro dojel jako 4. v této skupině, celkem tedy jako 14. v cíli a připsal si další 2 body do celkového hodnocení.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist