Tom měl pódium na dosah

Tom Lüthi dnes sahal na nejlepší umístění letošní sezóny, kvůli ztrátě výkonu motoru se však musel spokojit s 5 místem. Sandro absolvoval téměř celý závod v první skupině a skončil na 10. pozici.

V ranním warm-upu potkal Toma těžký pád v rychlosti přes 200 km/h, naštěstí vyšetření v lékařském centru neprokázalo zlomeniny ani jiná zranění a Tom se tak mohl připravovat na závod. Z jeho motocyklu se však dal prakticky použít jen rám a během 2 hodin musel tým zbytek motocyklu znovu vystavět – skvělá práce týmu!
Tom odstartoval do závodu z 8. pozice skvěle a dostal se až na 4. místo po první zatáčce. Pak se držel spolu s Bautistou, Doviziosem, Ayoamou a Simonem ve skupině za suverénním Lorenzem. Tom si věřil a sváděl se svými soupeři dramatické souboje. 2 kola před cílem se Tom propracoval na 2. místo a začal svým pronásledovatelům mírně ujíždět. Pak se však sešly 2 negativní události dohromady – Tom v nájezdu na cílovou rovinku chyboval a vyjel z trati, ale především začal jeho motocykl ztrácet na výkonu. To znamenalo, že se před něj dostali 3 soupeři. Přestože Tom ještě v průběhu posledního kola stačil předjet Ayoamu a v nájezdu do cílové roviny byl nalepený na Doviziosa, jeho motocykl ani zdaleka rychlostně nemohl těmto soupeřům konkurovat a Tom se musel spokojit s 5. místem.
Ve třídě 125 stačil Sandro Cortese téměř po celý závod tempu první 11-ti členné skupiny, kde bojoval v jejím závěru. Na konci závodu však měl pneumatiky ve velmi špatném stavu a musel zvolnit. Do cíle tak dojel osamoceně na dobrém 10. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist