Tom Lüthi odstoupil pro poruchu

Tom Lüthi se přes zánět nervu v pravé paži postavil na start dnešního závodu, vedl si v něm velmi dobře, ale pro problém v motoru musel z průběžné 5. příčky 6 kol před cílem odstoupit. Sandro po nejlepší kvalifikaci kariéry obsadil po velmi dobrém taktickém výkonu 8. místo.

Tom zažívá nejproblematičtější období letošní sezóny. Po operaci obou paží před 14 dny následoval těžký highsider v Doningtonu, po kterém došlo k problémům v oblasti krční páteře, jež se pravděpodobně následně promítly do zánětu nervu na pravé paži. Tom navíc lehce upadl v pátečním volném tréninku, ale bohužel si při tomto pádu vykloubil pravé rameno. Bolesti nervu a z nich vyplývající necitelnost pravé ruky znemožnily Tomův start v druhé kvalifikaci. Do dnešního závodu byly bolesti pomocí masáží a léků částečně rozehnány a Tom se tak rozhodl do závodu nastoupit. V něm předvedl na svůj zdravotní stav výborný výkon a krátce po startu se mu podařilo předjet Barberu, odpoutat se od něj a vybudovat si na 5. místě stabilní 2 sekundový náskok. Bohužel 6 kol před cílem musel pro poruchu motoru odstoupit. Závod vyhrál způsobem start – cíl Lorenzo, na kterého se výborným výkonem dotahoval De Angelis, v závěru ovšem na Lorenza nestačil. Stupně vítězů doplnil Bautista.
Daniel M. Epp:
„Rozhodnutí absolvovat závod se ukázalo jako správné, Tom i přes svůj zdravotní handicap dokázal podat výborný výkon. Bohužel nás opět potkala technická porucha, jinak by Tom pravděpodobně dokázal udržet za svými zády Aoyamu, Simoncelliho a Barberu a dojet na 5. místě. Takto jsme bohužel již po třetí z 9 odjetých závodů ztratili pro technickou závadu důležité body a místo průběžného 5. – 6. místa jsme až na 8. pozici.“
Sandro Cortese ve třídě 125 zajel nejlepší kvalifikaci v kariéře a do závodu startoval z 5. pozice! Start se mu také povedl a první zatáčky absolvoval na 6. pozici. Pak se propadl na 8. místo a začala se mu postupně vzdalovat první skupina. Sandro pak vytvořil skupinku spolu s Ransederem a Bradlem, které se mu podařilo v závěru zdolat a dojet si pro 8. místo, což je jeho 3. letošní umístění v top ten.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist