Tom bude útočit z 15. pozice

V dnešní kvalifikaci na GP České republiky obsadili naši piloti 15. – Tom Lϋthi a 16. místo – Sandro Cortese. Do zítřejšího závodu tak odstartují vedle sebe ze 4. řady.

0,6 sekundy a 14. míst, to je rozdíl mezi výsledkem úřadujícího mistra světa T. Lϋthiho při loňské a letošní kvalifikaci na domácí GP. První včerejší volný trénink ještě vypadal z hlediska pozic nadějně, Tom byl klasifikován jako 6., když se až do závěru pohyboval mezi nejlepšími třemi. Dosažené časy přes 2’10 však byly pomalé. V odpolední kvalifikaci se pak při ostřejší jízdě ukázaly naplno problémy s nastavením podvozku, které se úplně nepodařilo odstranit ani dnes. Problémy se projevují na předním kole, které nesedí ve výjezdech ze zatáček. Přesto Tom bojoval do posledního kvalifikačního kola, které měl vůbec nejrychlejší. Na vítěze kvalifikace Kallia a celou první trojici závodníků ale ztrácí přes 1 vteřinu.
Tom Lϋthi:
„Dnes to pro mě bylo velmi obtížné. Přestože se podařilo pro kvalifikaci chování podvozku zlepšit, nebylo to vůbec optimální. Je škoda, že jsem nedosáhl alespoň času do 3. řady, chyběla jen desetina sekundy. Pro dobrý výsledek v závodě tak nyní musím zítra výborně odstartovat a nejpozději za druhou zatáčkou se posunout do první desítky, abych okamžitě neztratil kontakt s první skupinou. Snad se nám také podaří ještě vylepšit podvozek, jinak pravděpodobně nemohu pomýšlet při domácí GP mého týmu na nějaký výrazný úspěch.“
Toma zítra přijde podpořit na start Miss České republiky Jana Doleželová a snad mu jako loni přinese štěstí!
Sandro Cortese se svými časy po celé dva dny dostal nejlépe do třetí desítky. Dnes v kvalifikaci však výrazně zrychlil a dosáhl času na úrovni svého loňského brněnského maxima. Loni to stačilo na 6. místo, letos pouze na 16. Přesto jsme s jeho výkonem po předchozích problémech spokojeni a věříme, že zítra dosáhne bodovaného umístění.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist