Tisková zpráva týmu Elit GP

Technické problémy překazily Thomasovo fantastické představení - Až do svého odstoupení předváděl Tom skvělý výkon, který korunoval únikem z vedoucí skupiny v závěrečné třetině závodu...

Až do svého odstoupení předváděl Tom skvělý výkon, který korunoval únikem z vedoucí skupiny v závěrečné třetině závodu. Jeho ataku stačil jen pozdější vítěz Simoncelli. Tato dvojice si 8 kol před cílem vybudovala dvouvteřinový náskok, bohužel pak Thomas musel pro technické problémy odstoupit.
Po startu se Thomas propadl na 5. pozici, velmi rychle však postupoval vpřed a během několika kol se usadil na 1. místě. V této době Thomas poprvé výrazněji zrychlil a vybudoval si vteřinový náskok. Pak se ovšem začaly projevovat technické problémy a motocykl již nebyl tak rychlý jako na začátku závodu.
Závodníci za ním jej dojely a vytvořila se sedmičlenná skupina. Thomas se kvůli chybě při předjíždění jednoho jezdce o kolo propadl na 5. místo v této skupině. Pak ale začal cítit, že má na vyšší tempo než závodníci před ním a během 2 kol se opět propracoval agresivní jízdou na 1. místo. Tom opět zrychlil a jeho tempu stačil pouze Simoncelli. Tato dvojice si během chvíle vybudovala náskok přes 2 vteřiny, který byl vzhledem ke kvalifikačním předpokladům obou pilotů velmi nadějný. Pak se bohužel naplno projevily technické problémy a Thomas musel ze závodu odstoupit. Nyní se analyzuje příčina poruchy.
Thomas Lüthi:
„Dnes byly velmi obtížné podmínky kvůli silnému větru a nízké teplotě. Do závodu jsem byl soustředěný a správně nažhavený. Motocykl byl zpočátku velmi rychlý, ovšem zhruba po první třetině závodu se začala projevovat závada, především při přidání plynu jsem již nebyl tak rychlý jako na začátku. Přesto jsem byl rychlejší než soupeři a tak jsem se pokusil o druhý únik. Pak jsem přepustil vedení Simoncellimu. V tu chvíli jsem věřil ve vítězství, protože jsem nejel úplně naplno a chtěl jsem zaútočit až v závěru závodu. Bohužel mě zastavila technická porucha.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist