Thomasova nejlepší kvalifikace: doma z 1. místa!

Tomas Lüthi vybojoval pro tým ELIT Grand Prix Racing vítězství v kvalifikaci na domácí závod světového šampionátu.

Již ranní volný trénink naznačil, že v Thomasovo možnostech je mnohem více než to, co se mu podařilo ve včerejší kvalifikaci. Náš pilot se oproti ní zlepšil o půl vteřiny a volný trénink časem 2’09,139 vyhrál.
V odpolední kvalifikace byl Tom hned od úvodu nejrychlejším pilotem a až téměř do jejího závěru byl jeho čas o sekundu rychlejší než ostatních závodníků. Lze říci, že Thomas zajel vůbec svou nejlepší kvalifikaci v kariéře, zvládl ji výborně po taktické stránce. Jeho výkon gradoval, ale nenechával si vše až na poslední kolo. Své nejrychlejší kolo zajel v předposledním kole, když stlačil svůj čas na 2’08,638. V samotném závěru zrychlili také Pasini a Simoncelli, ale na našeho pilota to, i když těsně, nestačilo.
Thomas Lüthi:
„Po včerejší kvalifikaci, kdy zbrzdil mé nejrychlejší kolo Kallio, jsem cítil, že mohu zajet mnohem lepší čas. V tomto ohledu byl důležitý dnešní ranní trénink, kdy se mi bez problémů podařilo dostat na hranici 2’09. S výsledkem odpolední kvalifikace jsem samozřejmě velmi spokojen, ale je to jen kvalifikace, to opravdu důležité se bude odehrávat až zítra. Můj výkon i 1. místo mi však dávají velkou naději pro závod. Mám velkou radost také z toho, že odstartuji z pole position na domácí trati mého týmu a jeho generální partnera, české firmy ELIT. Musím poděkovat celému týmu za perfektní práci v obou kvalifikačních dnech, oba mé motocykly byly skvěle připraveny.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist