Thomas Lüthi stále vede šampionát

Thomasův pád – vykloubené rameno a pohmožděné oba kotníky.

Dnešní závod třídy 125 byl velmi dramatický a plný pádů. Náš pilot také havaroval, když upadl ve výjezdu z poslední zatáčky 16. kola. Tom přepadl dopředu přes řidítka a jeho motocykl dále pokračoval v jízdě. Thomas jej musel v leže usměrňovat nohama, aby na něj nenajel. Do ještě se pohybujícího motocyklu pak v plné rychlosti naboural Gadea, když před tím zlehka zavadil o ležícího Thomase, byl vymrštěn do vzduchu a skončil v hrůzostrašných kotrmelcích. Naštěstí se ihned zvedl ze země a i z jeho gestikulací bylo patrné, že je v pořádku. Oba značně poničené motocykly ovšem zůstaly ležet na dráze, a tak byl závod zastaven.
Vzhledem k tomu, že již byla odjeta dostatečná část závodu, byl tento ukončen a výsledky byly vyhlášeny na základě pořadí závodníků v posledním kompletním 15. kole. Zde náš pilot figuroval na 2. místě za vedoucím Kalliem, a tak si trochu paradoxně připsal na své konto 20 bodů a udržel si vedoucí pozici v celkovém pořadí MS o 3 body právě před Kalliem.
Thomas byl po svém pádu odnesen na nosítkách na ošetření do zdravotnického centra. Vyšetření neprokázalo žádné zlomeniny, diagnóza zněla: vykloubené pravé rameno a pohmožděniny obou kotníků. Kvůli svým zraněním Tom neabsolvoval slavnostní ceremoniál, ani tiskovou konferenci. Jeho start v dalším závodě MS za týden je ohrožen, více ukáže zdravotní vyšetření před GP Malajsie.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist