Thomas Lüthi: Favority jsou Elias a De Angelis

Jezdec Moriwaki, ex-mistr světa stopětadvacítek Švýcar Thomas Lüthi, sice už tento japonský motocykl má přes měsíc v Evropě, ale na testy se jeho nový tým Interwetten manažéra Terrella Thiena dostane až později.

Čtyřicet jezdců bude bojovat o první titul mistra světa v Moto2. Někteří přijdou ze stopětadvacítek, jiní a to většina z dvěstěpadesátek. De Angelis, Elias, Canepa a také Takahashi s Talmacsim pak dokonce až z MotoGP. "Bude to od začátku hodně divoké. Každý se bude chtít ukázat a než se oddělí zrno od plev, tak to bude nějakou dobu trvat.", říká mistr světa stopětadvacítek z roku 2005 a pokračuje: "Při 38 až 40 jezdci bude hrát trénink a startovní pozice hodně důležitou roli. A první zatáčka bude podobná jako při závodě stopětadvacítek, to znamená hodně vpředu, jinak jsi od muziky pryč".


"Doposud jsem netestoval ani žádný čtyřtakt, neboť si myslím že jezdit na nějakém sériovém motocyklu CBR nemá moc smyslu, neboť ten rozdíl mezi motocyklem Moto2 vybaveným závodním kitem a supersportovým motocyklem je hrozně velký. A naopak, dvoutaktní závodní dvěstěpadesátka má stejně jako čtyřtaktní Moto2 dvě kola, jeden motor a plynovou rukojeť", vysvětluje jezdec týmu Interwetten Moriwaki, Thomas Lüthi.


"A kdo jsou moji favorité? Jezdci ze 125-tek, z ex 250-tek či piloti přicházející z MotoGP? Ze začátku budou udávat tón hlavně Elias a de Angelis, především proto, že mají více zkušeností se čtyřtakty. Stejně si myslím, že Elias patří výkonnostně do královské kubatury MotoGP, a né do Moto2. A tento Španěl bude jistě hodně rychlý", je si jist vloni sedmý jezdec MS dvěstěpadesátek Lüthi. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist