Thomas Lüthi do závodu možná nenastoupí

Zranění ovlivnilo Tomův výkon více než sám čekal a rozhodnutí o jeho startu v závodu padne až po ranním warm-upu.

Po včerejším trochu deštivém dni, ve kterém dosáhl Tom na ještě místy vlhké trati 10. nejlepšího kvalifikačního času, dnes ráno ve volném tréninku svůj čas zlepšil o cca 0,7 sekundy a obsadil 7. pozici. Zdálo se, že dokáže překonat stále ještě bolestivé zranění (srůstající zlomenina klíční kosti) a posunout se v kvalifikačním pořadí vzhůru.
Do kvalifikace Tom nastoupil bez obvázání postiženého místa, které přeci jen omezovalo jeho pohyb. Bohužel zhruba po 10 minutách zajel s bolestivou grimasou do boxů, kde si nechal zranění opět zafixovat a nedobrovolně zde tak navíc strávil více než 5 minut. „Snažil jsem se koncentrovat na jízdu, ale příliš mě to bolelo, a tak jsem zajel do boxů. Od pátku dostávám injekce proti bolesti, moc mi to však nepomáhá. Ještě nevím, zda nastoupím do zítřejšího závodu, rozhodnu se až po warm-upu.“ Po vyjetí z boxů se Tom dokázal zlepšit jen nepatrně, nezopakoval svůj ranní čas a klesl na celkové 17. místo.
Sandro Cortese dokázal oproti včerejšku podstatně zrychlit, ale vzhledem ke zlepšením ostatních pilotů svoji pozici nevylepšil a do zítřejšího závodu odstartuje z 21. místa.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist