Těžký pád Hira Aoyamy

V nedělním warm upu měl těžký pád japonský mistr světa dvěstěpadesátek Hiroshi Aoyama, který kvůli utrpěnému zranění do samotného závodu nenastoupil. A jeho zranění se bohužel ukázalo vážnější, než se původně myslelo.

Hiroshi Aoyama utrpěl při pádu ve warm upu Grand Prix Velké Británie zlomeninu hrudního obratle. Mistr světa dvěstěpadesátek byl okamžitě po pádu ošetřen v Clinica Mobile a později transportován helikopterou do nemocnice "Johna Radcliffa" v Oxfordu. Dnes dopoledne se Hiro podrobil druhému vyšetření na CT. 


Aoyama může ale chodit (musí ovšem nosit korzet) a zítra poletí domů do Barcelony, kde se podrobí dalšímu vyšetření. Po něm určí lékařská komise další způsob léčení. V každém případě vynechá Hiro Aoyama následující závod Grand Prix, tedy nizozemskou TT v Assenu. 
Ovšem lékaři hovoří u Aoyamy dokonce až o čtyřměsíční závodní přestávce.

Tým Interwetten musí dle smlouvy s Dornou nejpozději do Grand Prix Německa na Sachsenringu (16. až 18. července) nominovat náhradního jezdce. Týmovému majiteli Dani Eppovi byli na zasedání IRTA a od Honda Racing Corporation navrženi první kandidáti. Jedním z nich byl i Japonec Yuki Takahashi (jezdí MS Moto2 za tým Tech3), ten je ovšem stále kandidátem za Edwardse v týmu Tech3.


A tak stejně jako Yamaha Racing - nasadit místo zraněného Valentina Rossiho jezdce z vlastních řad (Colin Edwards) - tak ke stejnému kroku zřejmě sáhne i  Honda Racing Corporation (HRC). Jedním z horkých kandidátů je testovací jezdec Kousuke Akiyoshi, který naposled testoval motocykl Repsol-Honda RC212V v Jerezu. V ideálním případě může japonský testovací jezdec být připraven už ve čtvrtek na první trénink Dutch-TT v Assenu. 

V každém případě přejeme sympatickému japonskému jezdci, historicky poslednímu mistru světa dvěstěpadesátek, co nejrychlejší úplné uzdravení a brzký návrat do sedla závodního motocyklu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist