Texaská Grand Prix 2013 potvrzena

Jeden ze dvou doposud nejasných termínů v předběžném kalendáři MotoGP 2013 už byl vyřešen. Poprvé v historii se pojede v Texasu na úplně novém okruhu «Circuit of The Americas».

Po dlouhé diskuzi o údajná promotérská práva firmy "3four-Texas-MGP", kterou vedla motocyklová závodní legenda Kevin Schwantz, se majitelé okruhu «Circuit of The Americas» a promoter MotoGP Dorna i bez Schwantze dohodli na uspořádání závodu Grand Prix na tomto americkém okruhu. Závodní víkend v Texasu má termín 19.-21. dubna 2013 a bude tak vedle Laguna Secy a Indianapolis třetím závodem v USA během příštího roku.

Provizorní kalendář závodů Grand Prix na příští sezonu obsahuje celkem 19 závodních víkendů, přičemž rozhodnuto stále ještě není o 2. podniku roku 2013. Překvapení to zas tak velké vůbec není, druhý plánovaný závod by měl být totiž v Argentině. Ale vláda tohoto státu zestátnila nedávno místní firmu Repsol a španělské vedení tohoto petrolejářského giganta pohrozilo odstoupením ze šampionátu jako sponzor (jsou dlouholetým sponzorem továrního týmu Repsol Honda - letos s jezdci Stonerem a Pedrosou. v roce 2013 Pedrosa s Marquezem), pokud se závod Grand Prix v této jihoamerické zemi bude konat.

31. března Qatar Doha/Losail
14. dubna TBC/TBC
21. dubna USA/Texas
05. května Španělsko/Jerez de la Frontera
19. května Francie/Le Mans
02. června Itálie/Mugello
16. června Katalánsko/Barcelona
29. června Nizozemí/Assen
14. července Německo/Sachsenring
21. července USA/Laguna Seca
18. srpna USA/Indianapolis
25. srpna Česká republika/Brno
01. září Velká Británie/Silverstone
15. září San Marino/Riviera di Rimini Marco Simoncelli Misano
29. září Alcaniz/Aragon Motorland
13. října Malajsie/Sepang
20. října Austrálie/Phillip Island
27. října Japonsko/Motegi
10. listopadu Valencia/Ricardo Tormo-Valencia

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist