Testy v Jerezu (4)

Na okruhu Jerez de la Frontera skončily včera testy továrních týmu MotoGP.

Na okruhu Jerez de la Frontera včera skončily testy několika týmu MotoGP. Zatímco Kawasaki, Aprilia a Ducati skončily již ve čtvrtek, týmy Hondy a jeden z jezdců Kennyho Robertse sr. Testovali i včera.
Nejrychlejším jezdcem dne byl Sete Gibernau, za kterým však o pouhé dvě desetiny skončil nováček u Hondy Troy Bayliss. Sete si pokrok pochvaloval, přiznal, že testovali s mnoha nyvými díly, a že je motocykl nyní připraven na start testování po polovině ledny 2005.
Zajímavé by jistě bylo i hodnocení Troy Baylisse, bohužel továrna Ducati sice Australanovi umožnila testovat se svým novým týmem, i když má stále platnou smlouvu s Ducati (vyprší až 31. 12. 2004), ale zakázala mu až do konce tohoto roku jízdu na motocyklu Honda RC 211V jakkoliv komentovat (pro media).
Zajímavostí dne byl i ranní pád Nickyho Haydena, který havaroval ve větší rychlosti krátce po zahájení testovacího dne. Protože tovární tým Hondy si do Jerezu přivezl pouze jeden stroj, musel Hayden čekat až ho mechanici opraví. Nakonec se to podařilo a v závěru dne Nicky vyjel ještě k několika kolům.
Na motocyklu Proton KR včera absolvoval několik kol mladý Kurtis Roberts, syn majitele týmu. Kurtis jezdil na stroji s motorem KTM, se kterým v předchozích dnech jezdil Jeremy McWilliams a Gregorio Lavilla. Přestože Kurtis testuje s týmem svého otce, v USA se již rozšířila zpráva, že mladý jezdec bude v příštím roce jezdit na motocyklu Yamaha YZF R1 superbikové mistrovství Ameriky, kam se má tovární tým vrátit stejně jako do Mistrovství Světa.
Týmy HRC se nyní přestěhují na okruh Ricardo Torma v Cheste u Valencie, kde v pondělí a úterý absolvují společně s Ducati dvoudenní testování, kterým se rozloučí s letošní sezónou.
1. Sete Gibernau (Honda) 1:40,500
2. Troy Baylis (Honda) 1:40,739
3. Makoto Tamada (Honda) 1:41,528
4. Nicky Hayden (Honda) 1:41,541
5. Marco Melandri (Honda) 1:42,240
6. Tohru Ukawa (Honda) 1:45,199
7. Kurtis Roberts (Proton) 1:52,097 Oficiální rekord: Valentino Rossi - 1:42,788 (r. 2003)
Nejrychlejší kolo okruhu: Valentino Rossi - 1:40,818 (r. 2004)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist