Testy a závody MotoGP v Kataru budou pod přísnými zdravotními pravidly

Jak víme, tak testy královské kubatury v Malajsii zrušili kvůli zhoršené situaci s onemocněním Covid-19. Na neurčito jsou také přesunuty závody v Argentině a Texasu. Za stávající situace jsou na programu jak testy MotoGP, tak Moto2 a Moto3 pouze v Kataru s tím, že po nich budou v těsném závěsu následovat úvodní dvě Grand Prix sezony. Ta první jako Velká cena Kataru (28.3.), ta druhá bude Velká cena Dauhá (4.4.). Aby vše proběhlo bez problémů, budou muset členové paddocku plnit přísná nařízení, jenž mají zamezit možné nákaze.

Aby letos nedošlo na situaci z roku 2020, kdy v Kataru zůstaly pouze týmy nižších kubatur, jelikož jezdce a týmy MotoGP už do země nepustili bez toho, aby absolvovali čtrnáctidenní karantému, budou se muset všichni členové paddocku mistrovství světa řídit přísnými pravidly. Ta mají zajistit, aby nákaza do uzavřeného společenství MotoGP nepronikla. Protokol má být podobný těm, které aplikují v rámci tenisového šampionátu Australian Open nebo americké série NBA.

Všichni členové paddocku MotoGP budou muset mít před letem do Dauhá negativní test na koronavirus (ne starší 72hodin). Po příletu bude následovat další PCR test a na jeho výsledek budou čekat v izolaci v přidělených čtyřech hotelech. Během celého pobytu v Kataru budou probíhat náhodné PCR testy.

Dopravu mezi hotely a okruhem zajišťuje pořadatel vybranými dopravními prostředky. Nikdo si nemůže sám najmout auto nebo odjet mimo hotel. Jakmile všichni členové paddocku MotoGP přiletí do Kataru, zemi můžou mezi testy (6/7.3. a 10/11/12.3.) a prvním závodem opustit jen jezdci MotoGP, jezdci Moto2 a Moto3 (testy 19/20/21.3.) až po skončení závodů Velké ceny Dauhá. Pochopitelně pro jezdce královské kubatury, kteří po testech zemi opustí, platí stejný protokol pro příjezd, jak předtím a pochopitelně existuje nebezpečí, že nemusí být vpuštěni, pokud by se situace s Covid-19 zhoršila.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
33.petr přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist