Testovat pro Hondu už asi Stoner nebude

Alespoň ne letos, protože dvojnásobný mistr světa královské kubatury seriálu Grand Prix si pro letošní rok chce udělat volno a to znamená bez smluv, závazků a povinností. Honda Racing Corporation (HRC) loni využila služeb Casey Stonera k vývoji prototypové RC213V, a v podobném duchu by rádi pokračovali také letos.

Pro Hondu je samozřejmě výhodné mít testovacího jezdce kalibru Casey Stonera, který dokáže s motocyklem jet podobným stylem jakým jezdí současní tovární jezdci Marc Márquez s Danim Pedrosou. Jedině tak jsou schopni adekvátně odzkoušet věci, které se můžou pozitivně nebo negativně projevit až při jízdě na limitu stroje.
Australan se chce letos naplno věnovat své rodině a to může znamenat konec jeho testování s Hondou. Šéf tovární stáje HRC Livio Suppo potvrdil, že o možnosti spolupráce stále jednají, ale není si jistý, zda v tom budou úspěšní.

Blíže pak na toto téma Livio Suppo prozradil v rozhovoru pro Motorcycle News, kde mimo jiné uvedl: „Mám pocit, že Casey chce roční dovolenou, kde nebude mít žádné závazky. Absolutně to respektuji a dle mého mínění, pokud něco uděláme, tak mnohem méně než loni.“
Spolupráce Stonera s HRC pokračovala také v roce 2013, když už Australan v mistrovství světa nezávodil, ale vzal nabídku testovat motocykly japonského výrobce nových specifikací Tovární a Open pro rok 2014. Zároveň byl také součástí australského automobilového seriálu V8 Supercar, kde zkoušel štěstí za volantem čtyřkolových speciálů.

A co na to viceprezident HRC Shuhei Nakamoto? „Říkal, že rok nechce nic dělat, ale Casey je Casey, člověk nikdy neví.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist