Test zkušebních týmů MotoGP proběhne v Sepangu za zavřenými dveřmi

Začátkem února (5. až 7.2.) je v Sepangu na programu úvodní test královské kubatury MS silničních motocyklů. Tento test je určen pro nováčky v soutěži a zkušební týmy jednotlivých výrobců. Ti loni požádali IRTA o to, aby tento test proběhl bez účasti médií, a jejich žádosti bylo vyhověno.

První test roku, takzvaný ”shakedown”, je testem zkušebních týmů jednotlivých výrobců MotoGP a nově příchozích závodníků. Jak bylo médiím sděleno, v tomto testu nebudou mít jejich zástupci přístup do paddocku, centra pro média, boxové uličky nebo jiných částí trati. Pro média bude otevřen až druhý, tentokrát oficiální test MotoGP s termínem od 10. do 12. února.

Jak budou sděleny Informace, časy nebo fotografie z úvodního testu, to je na samotných týmech daných výrobců. Začátkem února poprvé vyzkouší prototyp MotoGP nováček #37 Augusto Fernandez (GASGAS), jenž bude na trati s jezdci zkušebních týmů Danim Pedrosou (KTM), Calem Crutchlowem (Yamaha), Michelem Pirrem (Ducati), Stefanem Bradlem (Honda) a Lorenzem Savadorim (Aprilia).

AKTUALIZACE: Po oznámení, že se zahajovacího testu zkušebních týmů nebudou moci zúčastnit zástupci médií, došlo ke změně. Všech pět výrobců MotoGP se nyní rozhodlo udělit souhlas pro vstup médií na okruh jen s výjimkou boxové uličky. Výrobci KTM, Aprilia a Ducati naopak uvedli, že žádný podobný zákaz po nikom nežádali.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist