Test v Jerezu: Jorge Lorenzo chválí nové šasí

Po závodním víkendu na domácí trati v Jerezu by si mistr světa Jorge Lorenzo nejraději naordinoval přestávku. Přesto dokončil pondělní testy na třetím místě, a vyzkoušel nové šasí.

Ne zrovna v té nejlepší náladě šel mistr světa Jorge Lorenzo v neděli spát. Zrovna v jeho zatáčce - tedy po něm pojmenované - mu Rookie MotoGP Marc Marquez doslova "ukradl" druhé místo. Hodně tvrdý předjížděcí manévr zůstal ale pro pilota Hondy bez jakýchkoliv následků.
Výsledek testu nebyl pro Lorenza o nic víc příjemnější, zatímco Marquez ukončil test jako první, tak sám mistr světa se musel za Calem Crutchlowem spokojit s třetím místem - ale raději by zůstal v hotelu, než znovu sedět na motocyklu: "Není vůbec jednoduché po třech dnech plných stresu znovu sednout na motocykl. Jediné co jsem totiž chtěl, bylo si pořádně odpočinout", říkal po pondělním testování rodák z Mallorky.
"Ale jsem názoru, že se to vyplatilo. Podařilo se nám několik maličkostí zlepšit. Trénovali jsme i starty a také mám konečně na motocyklu pocit, jaký jsem měl minulý rok. Starty jsou nyní lepší a to je hodně důležité pro příští závody. Také jsme celkově zlepšili náš motocykl a rozhodli se definitivně pro nové šasí", dodal mistr světa Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist