Test MotoGP v Buriramu, novém okruhu v kalendáři 2018

První možnost si vyzkoušet novinku v kalendáři letošního šampionátu mají už o nadcházejícím víkendu jezdci královské kubatury MotoGP. Od pátku začíná na okruhu Chang International Circuit v Buriramu, druhý IRTA test sezony 2018, v němž týmy prověří všechna dostupná zlepšení. Výrobci na základě jezdecké zpětné vazby ze Sepangu na řadě aspektů zapracovali a týmy potřebují potvrdit zlepšení, kterých dosáhli v Malajsii.

Okruh Chang International mají zatím dobře odzkoušený jen jezdci mistrovství světa superbikových motocyklů WorldSBK, protože ti do Thajska jezdí od roku 2015 vždy v úvodu sezony, to znamená hned po Austrálii v březnu.

Co se týče povětrnostních podmínek tak v této části roku tam panují teploty kolem čtyřiceti stupňů a asfalt je někdy rozpálený na víc jak padesát. Otázkou je, jak to bude vypadat až tam komplet seriál Grand Prix dorazí v říjnu. Každopádně jezdci MotoGP si thajský okruh vyzkouší už tento týden.

V pátek 16.února zazní poprvé v okolí okruhu Chang International zvuk litrových motorů prototypů MotoGP. Okruh v Buriramu postavili v roce 2014 a z Bangkoku to tam trvá nějakých pět hodin (410Km). Okruh měří 4554 metrů, má kilometrovou rovinku a v jednom kole jezdci projedou celkem pěti pravými a sedmi levými zatáčkami. Kapacita areálu je 100 tisíc diváků.

Od pátku do neděle bude na dráze okruhu Chang International rozsvícená zelená vždy v termínu od 3:30 hodin do 11:30 hodin středoevropského času. Co se týče rekordů, tak ve WorldSBK zajel nejrychleji Jonathan Rea, který tam s Kawasaki loni v Superpole nastavil maximum na 1'32,957 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
DKatie přispěla 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist