Test MotoGP Austrálie – den třetí

Poslední den testu továrních týmů MotoGP a dvou vybraných týmů třídy Moto2 provází na Phillip Islandu změna povětrnostních podmínek, protože během dne místy slabě pršelo. Po pádu Esteve Rabata test přerušily červené vlajky, ale Španěl měl z nehody vyváznout nezraněn.

Třetí den na Phillip Islandu byl především ve znamení plánovaných simulací závodů. Podmínky ale byly mnohem horší než v předchozích dvou dnech, protože místy pršelo, foukal silný vítr a rovněž bylo o poznání chladněji.

Nejrychlejším časem 1´29,068 sekundy uzavřel tři dny na Phillip Islandu Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing). Rodák z Mallorky byl o téměř čtyři desetiny rychlejší než druhý v pořadí Dani Pedrosa (Repsol Honda). Třetí Valentino Rossi (Yamaha Factory Racing) svoji simulaci závodu kvůli dešti přerušil a v tabulce časů ztrácí na týmového kolegu pět desetin.
Čtvrtým časem 1´29,606 sekundy se ve středu prezentoval britský jezdec Ducati Cal Crutchlow (Ducati Team), jenž na Phillip Islandu jezdil společně s týmovým kolegou Andrea Doviziosem (Ducati Team) na stejných specifikacích vývojových pneumatik Bridgestone, jako všichni ostatní testující jezdci královské kubatury.

I přes těžkou nehodu ve druhé zatáčce okruhu Phillip Island, uzavřel test jezdců třídy Moto2 s nejlepším časem 1´32,194 sekundy Španěl Esteve Rabat (Marc VDS Racing). Rabat později uvedl, že měl skutečně velké štěstí, že si pádem nezpůsobil žádné zranění. Druhý v pořadí je Jordi Torres (Mapfre Aspar Moto2), třetí Mika Kallio (Marc VDS Racing) a čtvrtý Nicolas Terol (Mapfre Aspar Moto2), jehož ztráta na Rabata představovala 2,2 sekundy.

Pro jezdce továrních týmů MotoGP předsezonní příprava skončila. Ostatní týmy královské kubatury nyní absolvují třídenní test v Kataru, který začíná už tento pátek 7.března 2014.

Test MotoGP/ Moto2 – Phillip Island, Austrálie – 3.den
Středa, 5.března 2014

--- 15:30 hodin ---

Na vedoucí pozici je s časem 1´29,363 sekundy Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Team). Druhý Dani Pedrosa (Repsol Honda) ztrácí 0,095 sekundy, třetí Valentino Rossi (Yamaha Factory Racing) je o dvě desetiny pomalejší.

Z jezdců třídy Moto2 je s čtyřiceti odjetými koly a časem 1´32,194 sekundy nejrychlejší Esteve Rabat (Marc VDS Racing), jenž ve středu zaznamenal těžký pád. Druhý Jordi Torres (Mapfrae Aspar Moto2) ztrácí na jezdce Kalexu osm desetin, Mika Kallio (Marc VDS Racing) je s časem 1´33,149 sekundy třetí a Nicolas Terol (Mapfre Aspar Moto2) čtvrtý.

Třetí, závěrečný den testování na Phillip Islandu končí v 17:30 hodin místního času.

Test MotoGP/ Moto2 – Phillip Island, Austrálie (15:30 hodin)
Středa, 5.března 2014

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist