Test MotoGP Austrálie – den druhý

Na Phillip Islandu pokračuje druhým dnem testování pneumatik Bridgestone a Dunlop. Testuje celkem devět závodníků – pět z továrních týmů MotoGP a čtyři z týmů Moto2. Test už byl také jednou zastaven červenými vlajkami, ale ne kvůli nehodě jednoho z jezdců, ale kvůli tomu, že na dráhu přilétly husy.

Druhý den zkoušek na Phillip Islandu uzavřel nejrychlejším časem dne 1´29,133 sekundy Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing), který během dne najel celkem dvaačtyřicet kol. Španěl spolu s ostatními v úterý testoval šest různých specifikací pneumatik Bridgestone. Pokud počasí dovolí, ve středu je na programu kompletní simulace závodu.

Druhým nejrychlejším časem 1´29,381 sekundy se prezentoval Dani Pedrosa (Repsl Honda Team), který na Lorenza ztrácí 0,248 sekundy. Na třetím místě je s časem 1´29,387 sekundy Andrea Dovizioso (Ducati Team), čtvrtý je v tabulce časů Valentino Rossi (Yamaha Factory Team) a pátý Cal Crutchlow (Ducati Team).
Nejrychlejším z jezdců Moto2 a zároveň také nejpracovitějším jezdcem na australské dráze vůbec je Esteve Rabat (Marc VDS Racing). Španěl zajel kolo časem 1´32,168 sekundy, což je jen o tři sekundy pomalejší čas než jaký má Lorenzo na litrovém prototypu M1. Navíc během dvou dnů Španěl dokázal zajet neuvěřitelných 201 kol, což u Rabata ocenil především výrobce Dunlop, který díky tomu získal důležitá data z různých simulací daných směsí pneumatik.

Mika Kallio (Marc VDS Racing) je v tabulce časů Moto2 druhý s kolem za 1´32,698 sekundy a to také znamená, že včerejší nehodu, až na bolest v zápěstí, ustál bez vážných následků v podobě zranění. Nehodu, po niž následovalo vyvěšení červených vlajek, dnes zaznamenal přibližně dvě hodiny před koncem testu Nicolas Terol (Mapfre Aspar Moto2), ale také u něho by se mělo vše obejít bez následků. Španěl své úterní maximum posunul na 1´33,014 sekundy. Jordi Torres (Mapfre Aspar Moto2) je s časem 1´33,160 sekundy čtvrtý.
Test vybraných týmů tříd MotoGP a Moto2 pokračuje na Phillip Islandu ve středu 5.3. 2014 třetím a zároveň závěrečným dnem.

Test MotoGP/ Moto2 – Phillip Island, Austrálie - 2.den
Úterý, 4.března 2014

--- 15:30 hodin ---

Nejrychlejší čas 1´29,133 sekundy má na kontě Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) a pokračuje tak v nastaveném tempu z pondělí, kde byl rovněž nejrychlejší. Přes dvě desetiny ztrácí Dani Pedrosa (Repsol Honda Team) a s časem 1´29,387 sekundy je třetí Andrea Dovizioso (Ducati Team), jemuž na Pedrosu schází šest tisícin a na Lorenza přesně 0,254 sekundy. O půl sekundy pomalejší je čtvrtý Cal Crutchlow (Ducati Team) a pátý Valentino Rossi (Yamaha Factory Racing).

Z jezdců Moto2 je na dráze rozpálené na jednapadesát stupňů nejrychlejší s časem 1´32,168 sekundy Esteve Rabat (Marc VDS Racing), druhý Mika Kallio (Marc VDS Racing) ztrácí na týmového kolegu sedm desetin a dvojice týmu Mapfre Aspar Moto2 Nicolas Terol a Jordi Torres je o sekundu pomalejší.

Druhý den testování končí v 17:30 hodin místního času.

Test MotoGP/ Moto2 – Phillip Island, Austrálie (15:30 hodin)
Úterý, 4.března 2014

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist