Tesne pred Grand Prix v Motegi

Nekolik novinek pred japonskou motocyklovou Grand Prix na okruhu v Motegi.

Tohru Ukawa misto Troy Baylisse
Australsky jezdec tymu Camel Honda Troy Bayliss si pri motokrosovem treninku doma v Australii zlomil zapesti. Jelikoz se pro toto zraneni nemuze zucastnit vikendoveho zavodu, tak ho minimalne v Japonsku nahradi zkuseny japonsky jezdec, testovaci pilot Hondy, Tohru Ukawa. Ten pro tym Camel – Pons Honda jezdil uz v roce 2003. Letos startoval Ukawa s prototypem Moriwaki Honda na GP v Cine a ziskal s nim za 15. misto jeden bod. Jen pro uplnost, tym Sita Ponse vyhral vsechny tri posledni rocniky zavodu MotoGP na okruhu v Motegi (2002 - Barros, 2003 - Biaggi, 2004 - Tamada) !!!
Misto Raymonda Schoutena pojede 15-ti lety Japonec Takumi Takahashi
Jak jsem uz napsal, byl pro mladeho Holandana Raymonda Schoutena start v Brne jeho poslednim v tymu Arie Molenaara. Duvodem byly nazorove rozdily mezi nim a sefmechanikem tymu Hansem Spaanem. Nyni bude mit nas Jakub Smrz noveho tymoveho kolegu, pochopitelne ze ve tride do 125 ccm. Bude jim velky japonsky talent, teprve 15-ti lety Takumi Takahashi, momentalne treti muz japonskeho sampionatu, ktery ale letos jezdi ve tride dvestepadesatek. Divokou kartu pro tuto tridu neobdrzel vzhledem ke svemu mladi.
Nicolase Terola nahradi na Derbi Enrique Jerez
A konecne v tymu Derbi Racing pojede misto zraneneho Nicolase Terola jeho krajan Enrique Jerez.
Bratrsky souboj
Ve tride do 250 ccm uvidime po delsi dobe opet bratrsky souboj a to v japonskem podani. Postaraji se o neho Hiroshi Ayoama a Shuhei Ayoama. Zatimco ten starsi a prvne jmenovany je tovarnim pilotem Hondy a jede v tymu MoviStar Telefónica jako spolujezdec Daniela Pedrosy (naposled v Brne skoncil 5., v MS mu zatim patri 7. pozice se ziskem 98 bodu), tak jeho mladsi bratr Shuhei jezdi v tymu Plexus & HARC-PRO na rovnez tovarnou pripravenem motocyklu a vede letos suverenne japonske mistrovstvi teto kubatury.
Sete Gibernau odmitl nabidku Ducati
Dle jeho manazera Léo de Graffenrieda odmitl v minulych dnech Sete Gibernau nabidku tovarny z Bologne, tedy rude Ducati. A zrejme zustane nadale v italsko - spanelske staji Fausta Gresiniho. Jako sponzor se rysuje firma Fortuna !

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist