Tesne pred Assenem

Blizi se rozhodujici cast sampionatu, vzdyt behem 32 dnu se rozdeluji mistrovske body celkem 4x, tedy k mani je 100 bodu a kdo zavaha, nebo bude mit smulu v podobe zraneni, tak mu to na konci sezony po Valencii bude hodne chybet.

Misto Sebastiana Porta pojede v tymu Repsol Honda 250 ccm Martin Cardenas z Kolumbie.
Ale toto rozhodnuti nebylo uplne tak jednoznacne a zajemcu bylo hodne. Uvazovalo se dokonce i o Thomasovi Lüthim!, jehoz sance na obhajeni titulu mistra sveta jsou uz pouze teoreticke - po 7 zavodech ztraci totiz na vedouciho Bautistu celych 90 bodu. "Mluvil jsem na toto tema s Alberto Puigem. Chceme umoznit Thomasovi cestu do dvestepadesatek. Ale na motocyklu Repsol bychom nemeli dost misto pro nase sponzory Caffe Latte a Interwetten.com" , vysvetloval sef tymu Elit, Svycar Daniel Epp.
Sef tymu Repsol Honda Alberto Puig chtel nejradeji sveho krajana Juliana Simona, ale ten ma platnou smlouvu s KTM na rok 2007 prave pro 250!
V uvahu pripadal i nezamestnany Brit Chaz Davies: "Za 20 000 Euro za jeden zavod Grand Prix jsem mohl ovsem dale jezdit ve stavajici staji Campetella", rikal anglicky jezdec, ktery ovsem jako Brit nezapadal do konceptu Repsolu.
To stejne platilo i o Australanovi Westovi.
A tak nakonec nastalo celkem logicke reseni, vzhledem k zajmum sponzora Repsolu v Jizni Americe, Argentince vystridal Kolumbijec!
Ovsem odchod Martina Cardenase z tymu BQR Honda - vloni zde jeste jezdil nas Radomil Rous - prinesla jeste dve dalsi rosady. Kolumbijcovo misto zaujme Spanel Aleix Espargaro - doposud jezdil za tento tym tridu 125 ccm - a jeho misto ve stopetadvacitkach pak dalsi Spanel, Esteve Rabat.
Nejdrive smlouva s Repsolem, vzapeti zraneni Daniela Webba.
Mlady Brit Daniel Webb (15) z Kentu, jezdici doposud v MotoGP Academie, se stal novym stajovym kolegou Bradley Smithe, tedy v tymu Repsol Honda 125 ccm. Bohuzel do zavodu nemohl nastoupit, nebot si uz v treninku zlomil pravou pazi a na svuj debut v Grand Prix si musi pockat.
Dva mesice pauzy pro Juliana Simona.
Pad tovarniho jezdce KTM Juliana Simona se ukazal horsi, nez puvodne vypadal. Nejdrive havaroval jeho tymovy kolega Mika Kallio po srazce s Corsim a Simon se uz nestacil vyhnout a preletel pres neho! Zlomena stehenni kost spanelskeho pilota si vyzada dlouhodobou lecbu a nejblizsi navrat na zavodni trat je zrejme termin nasi Grand Prix v Brne. Ale nahradnik za neho nepojede zadny. A k tematu obsazeni tovarnich motocyklu pro pristi rok rika Harald Bartol nasledovne: "S Lüthim do dvestepadesatek nepocitame, nebot mame pod smlouvou na rok 2007 uz celkem 4 jezdce, pro prvni tym Aoyamu a Poggialiho a pro satelitni staj Kallia a Simona, Takze hledame pouze dva piloty pro stopetadvacitky", vysvetloval eventuelni nasazeni ex-mistra sveta Svycara Thomase Lüthiho na stroj hornorakouske tovarny KTM, jeji manazer Harald Bartol.
Zraneneho Koyamu nahradi jeho krajan Kuzuhara.
Dalsim zranenym pilotem z Catalunye je jezdec tymu Malaguti AJO Corse Japonec Tomoyoshi Koyama. Ten take se svym zranenym zapestim odletel domu a minimalne v Assenu ho nahradi jeho krajan Hiroaki Kuzuhara, jezdici normalne italske mistrovstvi s divokou kartou skoncil v Mugellu jako 20.
A jak vypada aktualni situace na prestupovem trhu v MotoGP, pujde Marco Melandri k Ducati?
Momentalne to vypada u Ducati tak, ze Loris Capirossi zustane i na dalsi rok. "Jsme v podstate dohodnuti (rocni gaze se pohybuje v oblasti 2,85 milionu Euro)", rika Carlo Pernat, osobni manazer Lorise. A jelikoz Melandrimu konci smlouva u Gresiniho, a sam Ital se citi u Hondy nedocenen - ackoliv byl vloni vicemistrem sveta, tak o tovarnim motocyklu HRC se mu muze jen zdat - je celkem realne, ze vystrida Sete Gibernaua.
Repsol Honda ma s Pedrosou smlouvu i na rok 2007, Haydenovi naopak smlouva konci.
U Yamahy konci sponzor Camel, mela by nastoupit Telefónica MoviStar a ta chce dvojici Valentino Rossi a Jorge Lorenzo! Ale Yamaha ma zajem i o Caseyho Stonera a take Nicky Haydena. A casy Colina Edwardse u Yamahy jsou zrejme secteny: "Musim zlepsit vysledky", vi moc dobre Texasan.
U Kawasaki zustava Randy de Puinet, smlouva konci Nakanovi a bude se tedy horecne jednat.
U Suzuki zustane vse pri starem, jak Vermeulen tak Hopkins maji smlouvy i na rok 2007.
Starosti mimo zavodni drahu ovlivnuji Jorge Lorenza a jeho vykonnost
Po svych 19. narozeninach podepsal Jorge Lorenzo dalsi smlouvu s Danielem Amatrianem, soucasnym sefem staje Fortuna Aprilia - rocni gaze 1,3 milonu Euro. Ale do hry se vlozil "Papa Chico", nebot Amatrian podminil podepsani smlouvy tim, ze Lorenzo tyto penize vlozi do koupe pozemku a dalsich imobiliernich zalezitosti, aniz se Jorge s otcem poradil... Pouze fiktivni sponzor, aneb Kenny Roberts jr. je take "hercem".
Tym Kennyho Robertse sr. nasel konecne sponzora. Na kapotazi motocyklu KR211V se objevil napis "Venture Petroleum". Bohuzel se jedna pouze o fiktivniho sponzora. Je to pouze cast noveho hollywoodskeho filmu o zavodnim serialu MotoGP. A samotny Kenny je pouze "dublerem" doposud blize nejmenovaneho herce. Film se bude jmenovat "Velocity" a scenar napsal byvaly profesionalni motocyklovy jezdec Jeff Jensen, ktery mel uz s filmem "Hifh Speed" velke uspechy u divaku. Prvni zabery byly toceny v Mugellu a bude to pokracovat i na dalsich evropskych okruzich. Ve filmu samotnem se jedna o pribeh motocykloveho jezdce a jeho tymu, ktery marne hleda sponzory. Jestli bude mit tento film stastny Happy-end, nebylo zatim prozrazeno. Ale tezko by se nasel pro tento scenar prihodnejsi tym, nez je staj "Kenny Kinga", ktera po odchodu firmy Proton koncem roku 2004 zaziva uplne stejnu situaci.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist