Termíny nejbližších privátních testů výrobců MotoGP™

Nabitý kalendář mají v následujících dvou měsících jednotliví výrobci MS silničních motocyklů. V květnu a červnu mají testovací týmy Aprilie, Ducati, Hondy, KTM a Yamahy hned několik termínů pro zkoušky nových věcí, které mají za cíl zlepšit výkon jejich technických kompletů a tím umožnit jejich stálým jezdcům v týmech MotoGP™ bojovat o ty nejvyšší příčky.

V Jerezu teď jezdci mimo jiné testovali zařízení pro rádiovou komunikaci, což má být do budoucna jedna z věcí, jenž má zlepšit bezpečnost na trati. Zatím to jsou především LCD panely podél trati, které výrazně zpřehlednily informovanost jezdců a tím následně zlepšily jejich bezpečnost. Samozřejmě týmy v testu převážně pracovaly na novinkách, které výrobci přivezli k vyzkoušení, aby techniku připravili na další sérii závodů v rámci evropského turné.

Na jihu Španělska testovali začátkem května stáli jezdci MotoGP™, jelikož to byl oficiální IRTA test. Nyní budou jednotlivé továrny i nadále pracovat na zlepšení svých technických kompletů, což lze pouze s testovacími týmy a jejich jezdci.

Termíny testů zkušebních týmů MotoGP™:

3. – 4.května – Mugello, Itálie
- Ducati Lenovo Team

23. – 24.května – Mugello, Itálie
- Monster Energy Yamaha MotoGP™
- Ducati Lenovo Team


24. až 26.května – Valencie, Španělsko
- Red Bull KTM Factory Racing
- Aprilia Racing


29. – 30.května – Jerez, Španělsko
- HRC

6. – 7.června – Motegi, Japonsko
- HRC

20. – 21.června – Misano, Itálie
- Ducati Lenovo Team
- Red Bull KTM Factory Racing
- HRC

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist