Termín italské a katalánské Grand Prix odložen na neurčito

V úterý dopoledne instituce FIM, IRTA a Dorna Sports oficiálně oznámily odložení termínu pořádání dalších dvou Grand Prix v kalendáři FIM Grand Prix World Championship 2020. Jedná se o Velkou cenu Itálie v Mugellu s datem 29. až 31.května a Velkou cenu Katalánska v Barceloně s datem 5. až 7.června. Nyní je čistě teoreticky zahajovacím závodem sezony Sachsenring s datem 21.června. Důvodem odkladu Grand Prix je celosvětová zdravotní situace spojena s šířením koronaviru, jenž způsobuje nemoc COVID-19.

Sezona 2020 začala dle plánu, ale jen závody nižších kubatur v Kataru, kde své závody odjeli jezdci tříd Moto3 a Moto2. Už začátkem března se do Dauhá nedostali jezdci a členové týmů královské kubatury MotoGP, jelikož Katar podmínil vstup všech, kteří pobývali na území Itálie, čtrnáctidenní karanténou.

Od tohoto okamžiku došlo k různým opatřením po celém světě, což si vyžádalo změnu termínu Grand Prix Thajska, Texasu a Argentiny. Odklad na neurčito platí pro Velkou cenu Španělska, Francie a nyní pro Itálii a Katalánsko. Jak to bude vypadat dál je stále s velkým otazníkem. Ve hře je jen deset závodů nebo dokonce i zrušení celé sezony. Vše bude záležet na tom, jak rychle se svět vypořádá s následky nákazy.

AKTUALIZACE (15.4.2020) - dle rozhodnutí vlády Německa, je prodloužena platnost zákazu veřejných akcí do 31.srpna. To znamená, že GP Německa (21.6.) je momentálně mimo hru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist