Technické problémy ovlivnily Tomův výkon

Tom Lϋthi v dnešním závodu obsadil 13. místo, když měl problémy s výkonem motocyklu. Sandro Cortese dojel na 17. místě.

Technické problémy provázely naši týmovou jedničku již v první páteční kvalifikaci (16. místo), která nakonec rozhodla o postavení pilotů na startu, protože v sobotu pro silný déšť závodníci na trať nevyjeli. Tomovi se ale v sobotním volném tréninku podařilo svůj čas zlepšit o vteřinu a tak jsme věřili, že se mu v závodě povede podobně jako v Brně, kde se dokázal z 15. startovní pozice probojovat až na 5. místo v cíli.
Do dnešního závodu Tom skvěle odstartovat a ihned chytil výborný rytmus. Na konci druhého kola se už dotáhl na první skupinu a figuroval na 8. místě. Na cílové rovince však havaroval průběžně druhý Pasini a jeho na trati ležící motocykl katapultoval projíždějícího Iannoneho. Závod byl po těchto ošklivých pádech přerušen a znovu odstartován. Také druhý start neměl Tom špatný a poskočil o 4. pozice na 12. místo. Začaly se však okamžitě projevovat problémy s výkonem motocyklu a Tom na své soupeře na rovinkách ztrácel. Nemohl tedy útočit na lepší umístění a nakonec osamocen projel cílem na 13. místě. Na špici si opět suverénně počínal Bautista, který všem ujel a s náskokem získal své letošní 6. vítězství. Dalším v pořadí byl také s náskokem Kallio, 3. místo získal po souboji se Simonem v poslední zatáčce Faubel. Tom Lϋthi:
„Škoda přerušení závodu. Byl jsem ve velmi dobrém tempu a dokonce jsem byl rychlejší než většina pilotů v první skupině. V druhé části závodu jsem udělal několik chyb, které pramenily z nedostatečného výkonu mého motocyklu a pak jsem se raději soustředil na bezpečné dojetí závodu a zisk bodů do celkového pořadí.“
Sandrovi Cortese se výborně podařila páteční kvalifikace a do závodu tak startoval z 10. pozice. V první části závodu udělal těsně před jeho ukončením chybu a upadl. Pád to ale nebyl těžký, Sandro nasedl na motocykl a pokračoval. V druhé části závodu upadl před Sandrem Di Meglio, náš pilot se mu musel vyhnout a ztratil tak několik míst. Velmi dobrou jízdou, která však byla také poznamenána nižším výkonem jeho stroje, se propracoval až do skupiny bojující o 15. místo. Nakonec se mu ale bod získat nepodařilo a závod dokončil na 17. pozici.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist