Tech3 Yamaha: S Doviziosem nebo s Lavertym?

Dle aktuálního názoru manažera stáje Tech3 Yamaha Monster Hervé Poncharala se o druhém místě v tomto týmu - tedy volném - rozhodne mezi Italem Andreou Doviziosem a Irem Eugenem Laverty, čímž se šance Alvara Bautisty snížiliy na minimum.

Na volné místo po odchodu Colina Edwardse u týmu Tech 3 Yamaha se vykrystalizovali dva jasní favorité, Andrea Dovizioso a Eugene Laverty. Doviziosův manažer Simone Batistella už řadu týdnů jedná s týmovým manažérem Hervem Poncharalem o tomto lukrativním místě, neboť Doviho budoucnost u Hondy nevypadá zrovna nejrůžověji. Zároveň se ale pro toto místo nabídl svými výkony ve své premiérové sezóně v superbicích Laverty.

Ze hry je venku Bradley Smith, který se ale sám rozhodl, neboť chce jet ještě rok Moto2 a snad i v roce 2012 bojovat v této kubatuře o titul. Hodně nepatrné šance na místo po Edwardsovi má Alvaro Bautista, neboť ten stále čeká na definitivní rozhodnutí, jak to bude dále se Suzuki, kromě toho by mohl jet tento Španěl i druhý motocykl Ducati týmu Aspar vedle Hectora Barbery.

V rozhovoru pro MCN  vysvětluje celou věc Poncharal následovně: "Jsou tři jména, a to Andrea Dovizioso, Eugene Laverty a Alvaro Bautísta. Myslím si, že do GP Japonska bude jasné, kdo bude tím jezdcem. Myslím si, že Alvaro má jako prioritu setrvání u Suzuki a pokud by z toho nic nebylo, tak by mohl jít k Asparovi nebo k nám. Jsem názoru, že dvěma nejsilnějšími kandidáty jsou momentálně Eugene Laverty a Andrea Dovizioso. Situace ale není vůbec jednoduchá".

O Lavertym si Poncharal myslí, že severní Ir je hodně rychlý a udělal velký jezdecký pokrok od doby, kdy z MS supersportů přestoupil na MS superbiků: "To, že Yamaha ukončila svou činnost v superbicích znamená, že Eugene stojí před hodně těžkou situací. Já mu ale hodně důvěřuji, neboť má opravdu velký potenciál. Na straně druhé je Dovizioso třetí v mistrovství světa a dokázal už dlouho, že je jeden z pilířů stabilní výkonnosti v MotoGP. Víme dobře, že okamžitě porozumí motorce a hned od začátku bude schopen zajíždět dobré výsledky. A to je něco, na co nesmíme zapomenout".
Jedno místo v týmu Tech3 Yamaha je totiž obsazené, Brit Cal Crutchlow má dvouletou smlouvu přímo s továrnou Yamaha a ačkoliv s ním Hervé Poncharal není moc spokojen, tak si ho chce ponechat: "Hodně padá a má na svém letošním kontě během 13 závodů už pět "0". Je to ale sympaťák, takže si ho nechám. Musí ale rozhodně změnit svůj dosavadní jezdecký styl ze superbiků a přizpůsobit ho motocyklu MotoGP. Cal jezdí zbytečně moc agresivně a někdy i zbytečně útočí v nepravou chvíli". 

V prestižní soutěži o "Rookie of the Year MotoGP" ztrácí Crutchlow na našeho Karla Abrahama pouhých 5 bodů a jistě má tedy šanci na vítězství, neboť do cíle zbývá ještě 5 závodů Grand Prix.



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist