Tech3: Čekání na odpověď

Oba dva piloti týmu Tech3-Yamaha Andrea Dovizioso a Cal Crutchlow nechávají zatím svůj dosavadní tým Hervé Poncharala v nejistotě ohledně svých plánů na rok 2013, ačkoliv dle různých názorů přímo z paddocku MotoGP nahradí Andrea Dovizioso svého krajana Valentina Rossiho v továrním týmu Ducati.

Je to momentálně největší hit v paddocku MotoGP, že Andrea Dovizioso má odejít od Yamahy k Ducati a zaujmout volné místo továrního jezdce vedle Nickyho Haydena. Zároveň by třetí tovární motocykl Ducati mohl jet Cal Crutchlow v tkzv. juniorském týmu této továrny. Tento tým by měl základnu v současném satelitním týmu Pramac nebo v aktuálním týmu kubatury Moto2 Marc VDS Racing.
Oba dva jmenovaní jezdci mají od závodu v Laguna Sece před sebou nabídku smlouvy od bossa Tech3-Yamaha Herve Poncharala. V tomto případě platí: Kdo přijde první, bude také první jíst, neboť nesmíme zapomenout na platnou budoucí smlouvu současného pilota Moto2 Bradleyho  Smitha: "Doposud jsem ani od Doviho a ani od Cala neobdržel nějakou zprávu, že by chtěli opustit tým. O víkendu jsem sice obdržel mnoho zpráv ve kterých stálo, že Andrea podepsal na dva roky u Ducati. To se samozřejmě může stát, ale mluvil jsem s jeho managementem a vyznělo z toho jednoznačně, že definitivní rozhodnutí ještě vůbec nepadlo", říká v rozhovoru pro MCN Poncharal.
Také Cal Crutchlow by se k současnému týmu Tech3 mohl otočit zády: "S Calovým manažerem Bobem Moorem jsem sice tři nebo čtyři dny už nemluvil, ale v posledním rozhovoru s ním mně sdělil, že by jeho svěřenec  velmi rád zůstal v týmu Tech3".

Poncharalova nabídka pro Doviziosa a Crutchlowa platí do závodu Grand prix Indianapolis, takže rozhodnutí obou jezdců na Yamahách by mělo padnout už tento víkend a na něm pochopitelně závisí i rozhodnutí některých dalších jezdců: "Pokud se oba dva nerozhodnou, tak začnu jednat i s jinými piloty. Pokud by opravdu došlo k tomu nejhoršímu případu a oba dva by tým opustili, tak se stále více a více budu zaobírat myšlenkou, vytvořit pro Yamahu juniorský tým. To je totiž směr, kterým bych se chtěl hodně rád vydat. A do něho bych zapracoval dva mladé současné či bývalé jezdce z Moto2", říká Hervé Poncharal, který dobře ví, že první volbou by mohl být Pol Espargaró, když Marc Márquez už zakotvil u HRC.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist