Team Scot: Otevřené účty a dluhy jak u Hondy, tak i u jezdců

Dluhy týmu Scot Honda, které nyní vyplavaly na povrch, dosahují částku hodně přes 2 miliony Euro. Jedná se o pohledávky továrně Honda, jezdcům Takahashimu a De Rossovi a také bývalému spolumajiteli Lucovi Montironovi.

Tým Scot vyhrál v loňském roce titul mistra světa dvěstěpadesátek díky Hiroshi Aoyamovi. To byla ta světlá stránka věci. Ta stinná byla situace tohoto týmu v kubatuře MotoGP, kde byl vyhozen v červnu "na dlažbu" japonský jezdec Yuki Takahashi a nahrazen kvůli přineseným sponzorským penězům od MOL, Maďarem Gáborem Talmacsim. Nutno říci, že tým MotoGP odstartoval do sezóny bez hlavního sponzora. 


Ještě o rok předtím - 2008 - fúzoval tým Cirana Mularoniho s JiR týmem Lucy Montirona a to umožnilo zúčastnit se této stáji závodů královské kubatury MotoGP s jezdcem Andreou Doviziosem - celkově skončil tento Ital jako 5. Po této úspěšné sezóně byl ale Luca Montiron z týmu doslova vyštván...

 
Ovšem ani příchod Talmacsiho nevyřešil vloni peněžní otázku a tak je současný dluh u HRC dle dostupných údajů více než jeden milion Euro.


A tak musel tým Scot Moto2 s jezdci De Angelisem a Canepou odevzdat jako jediný tým motory Honda i mezi testy ve Valencii a v Jerezu, ostatní týmy si je mohly nechat v motocyklech namontované! "Kdo neplatí, ať nejezdí", nesl se oficiální názor z Dorny. 


To ovšem nejsou jediné dluhy týmu Scot ! U soudu v Miláně leží žaloba o 517 464 Euro podaná na tento tým od bývalého spolumajitele Lucy Montirona.

Nezaplaceny jsou také gáže jezdců Raffaele de Rossy a Yuki Takahashiho za rok 2009.

Zda tedy dostanou jezdci Alex de Angelis a Niccolo Canepa na další testy motory Honda je ve hvězdách a  samotný De Angelis to okomentoval slovy: "Nemám ponětí, co se vlastně děje".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist