Tardozzi: Stoner je nejlepší jezdec současnosti

Ačkoliv nemá Davide Tardozzi s kubaturou MotoGP v současné době pracovně vůbec nic společného, a ani nikdy neměl, tak se o ni živě zajímá.

Dle nového manažéra superbikového týmu BMW Davide Tardozziho je Australan Casey Stoner nejlepším motocyklovým jezdcem MotoGP současnosti. A skutečnost, že je počet testovacích dnů během sezóny omezen a stejně i čas tréninků jednotlivých závodů Grand Prix, je dle Tardozziho pro něho obrovská výhoda. 


Ačkoliv Tardozzi opustil superbikovou Ducati směrem BMW, tak i nadále mluví o svém bývalém zaměstnavateli jen to nejlepší. 

"Ducati má nejlepšího jezdce současnosti a tím je Casey Stoner - a to říkám bez strachu, že to bude nějak špatně interpretováno. A nový reglement, který silně redukuje počet testovacích dnů, je pro něho velkou výhodou. On potřebuje objet jediné kolo, aby jel hned hodně rychle" říká Tardozzi. 


Ačkoliv je Tardozzi i nadále ve světě WSBK a to velmi rád, nijak se navenek netají tím, že by, pokud by se ta možnost naskytla, odešel rád do MotoGP. 

"Pokud budu upřímný, tak MotoGP je něco, co mi je velmi blízké. A nový reglement o obsahu 1000 ccm udělá z MotoGP opět královskou kubaturu", je si jistý Tardozzi. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist