Tamada o dnešní havárii

Makoto Tamada dnes havaroval na okruhu Phillip Island, kde probíhají testy MotoGP. Zcela zničil nový motocykl Honda RC 211V, po havárii musel být převezen do nemocnice.

Ve svém dnešním 32. kole ošklivě havaroval při testování na okruhu Phillip Island japonský jezdec Makoto Tamada. Po pádu, který se odehrál ve velké rychlosti, byl Japonec okamžitě transportován do melbournské nemocnice. Zprávy z Austrálie naštěstí hovoří o tom, že Makoto Tamada utrpěl pouze četné pohmožděniny levé ruky a nohy. Členové týmu doufají, že vítěz dvou závodů MotoGP se vrátí již zítra, kdy je na programu druhý den testování, připouštějí však, že se může stát také to, že Makoto již do testování nezasáhne. Každopádně nový motocykl Honda RC 211V byl zcela zničený a Makoto tak bude muset případně pokračovat na loňském modelu japonského výrobce.
"Jsem s tím co se dnes stalo velmi zarmoucen," říkal Tamada po kontrole v nemocnici. "Zvláště poté, kdy vše dobře probíhalo a zajížděl jsem i dobré časy. Již jsem jezdil rychleji než při loňském závodě. Nyní jen doufám, že budu schopen pokračovat, i když vím, že to již nebude v nejlepší kondici. Důležité je připravit motocykl a získat důležité údaje. V levé ruce a noze cítím velkou bolest, ale jsem šťastný, že nejsem vážně zraněný. Doufám, že mi pomůže led a já budu schopný zítra jezdit."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist