Talmacsi kritizuje tým Scot Honda

Gabor Talmacsi zamění kvůli mizerným výsledkům kubaturu MotoGP za Moto2. Přitom ale kritizuje svůj současný tým Scot Honda.

Maďarský jezdec Gabor Talmacsi se díky sponsorshipu maďarské petroolejářské společnosti MOL dostal v polovině června při Grand Prix v Barceloně do sedla druhého motocyklu Honda RC212V italské stáje Scot Racing v kubatuře MotoGP. Dva závody později byl z tohoto týmu vyhozen stabilní jezdec Yuki Takahashi a od této chvíle má ex-mistr světa stopětadvacítek k dispozici obě dvě motorky. 


Ovšem na výsledcích se to nijak neprojevilo, během 9 závodů  získal "Talma" hubených 14 bodů. 

I v posledním závodě v Estorilu se tento maďarský pilot nijak nevyznamenal, skončil jako 14. - poslední!, přičemž na vítězného Lorenza ztratil během 28 kol časově 1:27,299, tedy skoro celý okruh. 

Při hledání problémů dostává svůj velký díl především tým Scot: "Gabor není jezdec, který končí vždy na posledním místě", říká jeho manažér Stefano Favaro. "Ovšem v týmu Scot nemá tu stejnou technickou podporu, jako měl v loňském roce Andrea Dovizioso. Tomu stál vždy k dispozici japonský inženýr od HRC", potvrzuje Talmacsiho tvrzení o špatně připraveném motocyklu jeho manažér.

Situace Talmacsiho není vůbec lehká, kvůli ekonomickým opatřením jsou zakázány skoro všechny testy během sezóny, takže kde má "Talma" možnost něco nového vyzkoušet a případně najít jiné nastavení motocyklu? Jen během oficiálních tréninků při závodech Grand Prix.

I z těchto důvodů nechce Gabor Talmacsi ve své kariéře MotoGP v roce 2010 dále pokračovat a hledá nějaký vítězný tým pro novou kubaturu Moto2. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist