Také letos nasadí KTM v MotoGP čtyři stroje RC16

Rakouský výrobce KTM představil v úterý večer své dva týmy v mistrovství světa silničních motocyklů. Tovární tým Red Bull KTM Factory Racing a satelit Red Bull KTM Tech3. Každý z týmů má dvojčlennou jezdeckou sestavu a všichni čtyři jezdci k dispozici letošní modely litrového prototypu KTM RC16. První oficiální testy v Sepangu již mají všichni za sebou, nyní je o víkendu čeká druhý oficiální test v Kataru.

V továrním týmu Red Bull KTM Factory Racing pojede již čtvrtým rokem Španěl Pol Espargaró (28), jenž také pro KTM získal většinu mistrovských bodů. Jeho týmovým kolegou bude nováček v MotoGP Jihoafričan Brad Binder (24), který přichází z mistrovství světa Moto2.

Druhým rokem KTM nasazuje celkem čtyři prototypy RC16, jelikož je od roku 2019 jejich satelitním týmem Red Bull KTM Tech 3. Jezdeckou dvojici zde tvoří dvojice mladých závodníků. S jedním rokem zkušeností v MotoGP je to Portugalec Miguel Oliveira (25) a nováček v soutěži a letos nejmladší jezdec na startovním roštu Španěl Iker Lecuona (20).


„Sezona 2020 je těsně před zahájením a řekl bych, že jsme přesně tam, kde jsme předpokládali, že budeme,“ uvedl v rámci týmové prezentace ředitel KTM Motorsport Pit Beirer. „Měli jsme všechno na cestovní mapě a následovali to s plnou podporou společnosti a představenstva. Loni jsme pracovali se satelitním týmem a čtveřice jezdců nám poskytla cennou zpětnou vazbu. Jednotlivé skupiny se navzájem pobízely, což nás zároveň tlačilo do maxima a dostalo nás to tam, kde jsme nyní. Neřekl bych, že máme satelitní tým, ale místo toho jsme komplet KTM, skupina stmelena přátelstvím a vírou a to včetně našeho zkušebního týmu.“

„Pokud jde o samotné jezdce, Pol projektu dává skutečně hodně a Brada známe velmi dobře. Je to pro nás skvělý příběh mít vlastního mistra světa Moto3 nyní v MotoGP. Miguel letos rozhodně dostane kluky z továrny pod tlak a naši velké důvěře se těší Iker, který na nás už hodně zapůsobil.“

„Práce na projektu Moto3 v roce 2012 byla základem našeho současného projektu MotoGP a jeden z nejdůležitějších kroků našeho závodního oddělení, protože nám to umožnilo získávat zkušenosti, rychle se učit a budovat skupinu lidí. Jsem moc rádi, že můžeme v této kategorii hrát tak důležitou roli. Neustále budeme dělat vše proto, abychom se v MotoGP zlepšili. Pro nás je nadcházející sezona velmi důležitá,“ dodal Pit Beirer.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
Kaabo přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist