Také druhý den dominovala ve Spielbergu italská Ducati

Druhý den testovaly týmy královské kubatury na rakouském okruhu Red Bull Ring ve Spielbergu a pracovaly jak na vlastním vývojovém programu, tak na přípravě nastavení techniky a výběru pneumatik pro desátý víkend sezony. Jediní, kdo do Rakouska testovat nepřijeli byli jezdci Repsol Hondy, Monster Yamaha Tech 3 a Stefan Bradl z Aprilie, který o víkendu utrpěl otřes mozku. Němce nahradil Sam Lowes, který s Aprilii pojede už příští rok.

Jezdci Ducati znovu předvedli, že by jim to za necelý měsíc v Rakousku mohlo jít víc než dobře, třebaže jejich převaha už nebyla tak dominantní jak první den. Přesto na prvních čtyřech místech výsledkové listiny jsou Desmosedici. Nejrychleji zajel Andrea Iannone (Ducati Team), jehož maximum na kolo je 1'23,240 sekundy. Druhý Andrea Dovizioso (Ducati Team) ztrácí přes čtyři desetiny, třetí Casey Stoner (Ducat Test Team) byl o šest desetin pomalejší. Australan v posledním měřeném kole testu havaroval v sedmé zatáčce okruhu. Španěl Hector Barbera (Avintia Racing) je s osmi desetinami ztráty čtvrtý v pořadí. Devátý čas zajel Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich), což je pátá Ducati v Top10.

Dvojice továrních jezdců tří ladiček je v jedné sekundě a dělí je jen pětadvacet tisícin. Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) nastavil šedesát tři kol a také dnes byl nejpracovitějším jezdcem na dráze. Italovo maximum je ze závěru testu, když zajel pátý čas 1'24,169 sekundy. Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha MotoGP) byl z celého dne nejrychlejší v posledním kole a na čas prvního Iannoneho ztratil 0,954 sekundy.

Nejrychlejší Suzuki patřila Mavericku Viñalesovi (Team Suzuki Ecstar) s časem 1'24,208 sekundy, což ve středu znamenalo sedmé místo ve výsledkové listině a také poslední pozici v jedné sekundě na Iannoneho. Aleix Espargaró (Team Suzuki Ecstar) byl osmý a ztrácel 1,095 sekundy. Oba závodníci testovali nastavení elektronických systémů GSX-RR.

Britský závodník Cal Crutchlow (LCR Honda) je s desátým časem 1'24,455 sekundy jediným jezdcem Hondy v Top10. Australan Jack Miller (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) byl dvanáctý, Esteve Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing) třináctý.

Jezdecká sestava KTM Mika Kallio a Thomas Lüthi uzavírají výsledkovou tabulku druhého dne, ale jejich ztráta na nejlepší je nižší než byla v úterý. S Aprilii testoval Sam Lowes, Mike Di Meglio a Álvaro Bautista, který dnes neměl na svém stroji zařízení k záznamu času.

Příště už budou jezdci královské kubatury na okruhu Red Bull Ring bojovat o mistrovské body v desátém podniku sezony NeroGiardini Motorrad Grand Prix von Österreich s termínem 12/13/14.srpna 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist