Takahashiho úspěšná premiéra v MotoGP

Japonský závodník Takumi Takahashi nastoupil do domácího podniku v Motegi na divokou kartu v barvách stáje HRC Nissin. Cílem závodu japonské Grand Prix projel dvanáctý, takže v konkurenci světové elity rozhodně zajímavý výsledek. Bylo to poprvé od roku 2011, kdy HRC doma nasadila jezdce na divokou kartu. Tehdy to byl Shinichi Ito, který zajel na třinácté místo.

Japonec Takahashi si víc věřil na suchu, ale v neděli byla situace úplně jiná a všichni museli zvládnout závod na postupně osychající dráze. Japonec, jehož šéfem týmu byl pro víkend v Motegi Hiroshi Aoyama, náročné podmínky zvládl a získal body za dvanácté místo.

„Jet první závod MotoGP byla ohromná zkušenost! Po celý víkend jsme měli suché podmínky a dokázali jsme se postupně zlepšovat,“ uvedl Takumi Takahashi. „Každopádně dnes celý den pršelo, takže jsem nedokázal zajet takový výsledek v jaký jsem doufal.“

„V první části závodu jsem ztratil hodně času, protože jsem se snažil najít dobrý cit s motorkou. Každopádně jsem se hodně naučil co se týče pneumatik a závodění po boku těchto jezdců. Byla to skvělá zkušenost s HRC a Nissin za což jim chci poděkovat.“

Takumi Takahashi není jen testovacím jezdcem HRC, je rovněž považován za jeden z největších japonských talentů současnosti. Závodí v šampionátu JSB1000 s týmem MuSASHi RT HARC-PRO a je trojnásobným vítězem osmihodinovky v Suzuce (2010, 2013, 2014).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist