Takahashiho definitivní konec v MotoGP

Začátkem týdne jsem psal článek o "mysteriózním" zranění zad japonského jezdce Yuki Takahashiho. Nyní vyšla najevo celá pravda!

První zpráva hovořila o tom, že Yuki Takahashi se nezúčastní závodů v Laguně Sece kvůli zranění zad, následující operaci a následující tříměsíční rekonvalencenci. 

Ovšem jak experti, tak ani fanoušci této verzi moc nevěřili a měli bohužel pravdu. 

Hned v okamžiku, kdy před závodem v Barceloně byl maďarský ex-mistr světa stopětadvacítek oficiálně oznámen jako druhý jezdec týmu Scot Racing Honda, tedy týmu, který má infrastrukturu pouze pro jednoho jezdce kubatury MotoGP, dal se předpokládat brzký konec kariéry Yuki Takahashiho v královské kubatuře. 

Dva závody směl ještě dvojnásobný vítěz Grand Prix ve dvěstěpdesátkách Yuki Takahashi (24 let) závodit a nyní je konec. 


Ačkoliv Scot Racing Honda Team se vždy oficiálně a hodně hlasitě vyjadřoval v tom smyslu, že chce jet se dvěma jezdci, tak skutečnost byla úplně jiná. V důsledku aktuální hospodářské krize bylo nutno hledat řešení a to se také našlo. Dva jezdce si tento tým prostě nemohl dovolit a "nováček" Talmacsi přinesl peníze. 

"Pro Hondu a stejně pro Scot Racing je to hodně smutná realita, kterou musí nyní zveřejnit. ", říká více-prezident HRC Shuhei Nakamoto. "Ale musíme pochopit a také chápeme, že extremní těžká finanční situace neumožňovala tomuto týmu jinou volbu. Takahashi byl jediným Japoncem v MotoGP a pochopitelně by Honda ráda viděla, aby nadále závodil. Ale na samém konci tým jasně rozhodl, že se situace musí vyřešit a my to musíme akceptovat. Budeme i nadále Scot Racing Team a Gabora Talmacsiho v MotoGP podporovat".


Maďar Gabor Talmacsi pojede tedy o víkendu svůj třetí závod MotoGP a pojede tak poprvé na okruhu Laguna Seca, kde ani 250-ky a 125-ky v poslední době nejely. Ale minimálně bude mít tento maďarský jezdec se sponzorem MOL v zádech k dispozici dvě motorky...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist