Ta nejsprávnější odpověď Caseyho Stonera

Po závodě v Estorilu byla na Caseym Stonerovi jasně vidět obrovská úleva po úspěšném comebacku, ale také z jeho úst vyplavala na povrch kritická slova na jeho kritiky. Více v článku.

Australský ex-mistr světa Casey Stoner je typem člověka, který místo řečí dokazuje raději na závodní dráze, co je vlastně zač. 


A přesně to se mu podařilo při jeho comebacku v Estorilu: Dobré tréninky (4. a 2. místo), třetí místo v kvalifikaci, nejlepší ve warm-upu a vše nakonec potvrdil druhým místem v závodě.  A radost z toho měl nejen tento 23-letý jezdec a celý tým Ducati, radost z jeho úspěšného návratu na závodní scénu měli i jeho soupeři!, všichni lidé v paddocku a také fanoušci. A tak "hořkou pilulku" museli spolknout pouze ti, kteří Stonera poslali do předčasné penze. 

Proto se nelze divit tomu, že jindy málomluvný Stoner pronesl pár slov na adresu "expertů" a jiných kritiků, kteří mu v posledních několika měsících určitě neulehčili jeho život.

"Když někdo o Tobě řekne takové věci, tak se ukáže, že i zkušení nejsou úplně v obraze",
řekl Stoner na adresu legendy MotoGP, Kevina Schwantze, neboť ten se během Grand Prix v  Indianapolis na téma neúčasti Casey Stoner vyjádřil následovně: "Když mám smlouvu, tak prostě jdu na závodní trať a jedu. Pokud je to vždy na 100%, to se teprve ukáže. Casey je silný konkurent a já si myslím, že v jeho neúčasti je i něco jiného. něco, o čem nikdo z nás neví. Prostě jen vypustit závody a čekat, až se budu cítit lépe, to není úplně normální". 

To bylo třeba vyjádření, které hodně Casey Stonera ranilo. A  právě Stoner, který závody v Brně, Indianapolis a v Misanu ani nesledoval v televizi, a naopak se raději ztratil v divoké australské přírodě, tak respekt, který měl předtím Casey vůči Kevinu Schwantzovi, nebo také vůči Jeremy McWilliamsovi (jeho další tvrdý kritik), se o hodně zmenšil. 


"Je otázkou, proč moji kritikové řekli to, co řekli. Ale oni viděli vše jen černě nebo bíle. Co mě mrzí, je skutečnost, že ten obrovský respekt, který jsem měl vůči Kevinu Schwantzovi, je skoro pryč.  Byl pro mě vždy velkým jezdcem, ale pokud řekne o Tobě něco takového, tak jen dokazuje, že tomu asi moc nerozumí.", řekl dále na adresu Schwantze Casey Stoner. 

Njevětším problémem v případě Caseyho Stonera bylo, že nikdo vlastně nezjistil, co Australanovi chybí. A tak se spekulovalo o tom, že je to "pouze otázka jeho hlavy", nebo že je přetrénovaný, nebo že nemá motivaci atd. 


"Doktoři v Evropě si mysleli, že je to pouze v mé hlavě. V Austrálii mě testovalo hodně doktorů, vyjádřili různá mínění a nakonec přišli na to, co mně vlastně chybí a dovedli mě na správnou stopu!," řekl mimo jiné v Estorilu Stoner. 

Nikoho ale třeba nezajímalo, nebo nepřišel na myšlenku, že zde existuje určité riziko, když né zcela zdravý člověk jezdí závody MotoGP. A co se všechno mohlo stát, kdyby najednou Casey při velké rychlosti prostě z motorky upadl, aniž se stačil vrátit do boxu...! To mohlo být nebezpečné nejen pro Stonera, ale i pro ostatní jeho kolegy, kteří s něčím takovým pochopitelně nepočítali.

Nyní po závodě v Estorilu se mohlo jednoznačně konstatovat, ano, Stoner měl pravdu a jednal naprosto správně. 

"Různé fámy o Ducati a o mně, to byly opravdu nesmysly. Vždyť každý ví, jaké je mé spojení a můj vztah k Ducati. Prostě z komára udělal někdo slona", řekl dále v Estorilu, jinak málomluvný "protinožec". 

"Věděl jsem, že jednou prostě přijde okamžik, kdy řeknu, už dál nemůžu, už to dál nejde. A měl jsem s tou závodní přestávkou pravdu! Nyní se opět těším na závody a nemusím se bát, jestli vydržím závodit jen první polovinu závodu. Věděli jsme samozřejmě, že to v závodě nebude lehké. Bolely mě celý víkend paže, ale je to vše už za mnou. Zřejmě jsem mohl od začátku závodu na Lorenza vyvinout větší tlak, ale ve druhém kole jsem urazil stupačku a to byl určitý problém. V posledních třech závodech pojedu naplno s tím, že nebudu brát žádný ohled na interní souboj mezi Lorenzem a Rossim, ostatně oni by to také neudělali", uzavřel celou záležitost Casey Stoner. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist