Suzuki zůstává součástí MotoGP minimálně do roku 2026

Společnost Suzuki Motor Corporation oznámila prodloužení smlouvy s promotérem Dorna o dalších pět let, tedy na období let 2022 až 2026. Továrním týmem japonského výrobce v mistrovství světa silničních motocyklů je Esctar Suzuki Team.

V roce 2020 vyhrál v sedle Suzuki titul mistra světa MotoGP Španěl Joan Mir, který s japonským výrobcem pokračuje i letos stejně jako druhý jezdec, Španěl Alex Rins. Suzuki má prozatím jen tovární tým s dvěma jezdci, proto je očekáváno oznámení, kdy také oni nasadí satelit, jak je to v případě většiny jejich rivalů.

„Jsme pyšní, že jako Suzuki Motor Corporation můžeme oznámit prodloužení naši účasti v mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP, jelikož všichni sdílíme výzvu změřit síly vůči celosvětové konkurenci závodů motocyklů,“ uvedl šéf projektu a týmu MotoGP Shinichi Sahara.

„Novou éru jsme začali v roce 2015, po šesti letech jsme dosáhli na světový titul v jednotlivcích i týmech a jsme dychtiví po ještě větších úspěších. Z těchto důvodů jsme se rozhodli s Dornou prodloužit s nadějí a odhodláním pokračovat ve vývoji jak technické, tak sportovní stránky společnosti.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Mistr-kat přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist