Suzuki v MotoGP jen s Bautistou

Už dlouhou dobu veřejné tajemství, že Suzuki pojede v roce 2011 v kubatuře MotoGP pouze s jedním motocyklem, potvrdila továrna nyní ve Valencii.

Japonská továrna Suzuki potvrdila, že v roce 2011 nastoupí pouze s jedním jezdcem, Španělem Alvarem Bautistou, který má s tímto týmem platnou smlouvu na rok 2011.

Týmový manažér Paul Denning a závodní ředitel Shinichi Sahara se sice hodně dlouhou dobu pokoušeli u nejvyšších bossů této japonské továrny tuto jejich myšlenku změnit, ale ti se nenechali! Odcházející italský jezdec Loris Capirossi prostě nebude nikým nahrazen. 


Jistě, že k tomuto rozhodnutí přispěly i velmi špatné výsledky obou jezdců, vždyť v průběžném pořadí MotoGP 2010 jsou Alvaró Bautista a Loris Capirossi na místech 13 a 16.

Za poslední čtyři roky vyhrála Suzuki jeden jediný závod, v roce 2007 byl na mokru Australan Chris Vermeulen první v Le Mans.


Původně nechtěla Suzuki vůbec v roce 2011 nastoupit do závodů MotoGP, ale: "Suzuki má smlouvu s Dornou a s Bautistou na rok 2011 a taková firma svou smlouvu neporuší", řekl ve Valencii Paul Denning.
 


Promotér šampionátu Dorna a její CEO Carmelo Ezpeleta je ovšem jiného názoru a sice, že tato smlouva se vztahuje na dva piloty Suzuki na startovním roštu 2011. Nyní tedy musí Ezpeleta jen doufat, že Suzuki v nové éře litrových motocyklů od roku 2012 pojede opět se dvěma motockly. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist