Suzuki už pracuje na motocyklu o objemu 1000 ccm

V továrně Suzuki už běží příprava na motocyklech po skončení éry o objemu 800 ccm. A zároveň také všichni věří v dvoučlenný tovární tým od roku 2012.

V Japonsku už nyní probíhají základní testy prvního prototypu litrového motocyklu Suzuki, který by měl být nasazen v kubatuře MotoGP od roku 2012.

"Zatím sice ještě nebylo nic definitivně rozhodnuto, ale my jsme už začali s přípravou a vše běží dle plánu. Dokonce už máme za sebou první testy prototypu o objemu 1000 ccm", říká projektový manažér Suzuki MotoGP, Shinichi Sahara.


Zdá se tedy, že Suzuki zvolila v roce 2011 v královské kubatuře MotoGP úsporný program - pouze jeden jezdec (Alvaro Bautista) - aby ušetřené peníze dala do vývoje nového prototypu na rok 2012. 

Faktem také je, že Suzuki jako jediná továrna nevystačila v letošní sezóně s povoleným počtem motorů (6) - a jen díky "volnějšímu" reglementu absolvovala celou sezónu bez větších problémů.

Mnoho odborníků sice bere zredukování počtu továrních jezdců Suzuki na jednoho v roce 2011 jako varování před rokem 2012, tedy za kompletní odchod této japonské továrny z MS královské kubatury vůbec. Ovšem Sahara říká úplně něco jiného: "Po technické stránce dělám vše pro to, abychom v sezóně 2012 jeli opět se dvěma jezdci", tolik japonský manažér.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist