Suzuki uvažuje nad satelitním týmem pro sezonu 2019

Satelitní týmy MotoGP nemají prozatím výrobci jako Suzuki, Aprilia a KTM. Japonský výrobce ale tuto myšlenku dlouhodobě zvažuje a pro rok 2019 už může být rozhodnuto. Suzuki potřebuje víc motorek na dráze, aby mohli znásobit přísun dat a dostat tovární prototypy mnohem výš co se týče výsledků v závodech MotoGP.

Promotér seriálu MotoGP po výrobcích vyžaduje, aby nasadili na startovní rošt víc než jen dva stroje továrního týmu a tuto podmínku už příští rok zřejmě splní dva z výše jmenovaných. Pokud mluvíme o Suzuki, tak jako kandidát na dvě satelitní GSX-RR se jeví belgický tým Marc VDS, který aktuálně závodí s motocykly japonské Hondy.

„Našim hlavním cílem je vybudovat satelitní tým už pro sezonu 2019,“ uvedl pro Motorsport.com šéf tovární stáje Suzuki Davide Brivio. „Je to o tom nalézt požadované prostředky. Jsem v tomto směru ale optimistou, větším než loni.“

„Satelitní tým by nám hodně pomohl, protože by Suzuki umožnil získat víc informací a sledovat zároveň různé směry vývoje. Jen bychom potřebovali vypracovat co přesně by to znamenalo v rámci náhradních dílů, techniků a tak dále.“

Před pár dny tým Tech 3 oznámil ukončení spolupráce s třemi ladičkami, takže se Francouzi nabízí jako zajímavý kandidát, nicméně podle všech dostupných informací Tech3 pojede s motocykly rakouské KTM.

O spolupráci s Yamahou projevil zájem Aspar, což je teď tým Ángel Nieto, a Avintia Racing, oba privátní týmy s technikou italské Ducati. O pozici satelitu Suzuki by tak mohl usilovat další privátní tým Marc VDS Racing. „Jediné co chceme je spojit se s výrobcem, který nám nabídne dlouhodobý projekt,“ uvedl na toto téma mluvčí belgické stáje.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Ritchy přispěl 0.5 Kč
JirkaR6R přispěl 0.5 Kč
JardaKTM přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist