Suzuki stále bez smlouvy

Suzuki chce letos testovat s Randy de Punietem a v roce 2014 se vrátit do závodění v královské kubatuře MotoGP. Ovšem podepsaného doposud není vůbec nic.

Jak jsme vás už informovali, tak se chce Suzuki vrátit do závodění v královské kubatuře v roce 2014 a příští rok se zúčastnit všech pozávodních pondělních testů., jako např. v Mugellu nebo v Brně.

          

Doposud ale továrna Suzuki nepodepsala s promotérem Dorna Sports žádnou smlouvu na účast v mistrovství světa MotoGP 2014. Nebudou rovněž žádná dvě nová startovní místa, neboť Dorna chce, aby se Suzuki po dvou rocích závodní přestávky spojila s nějakou existující závodní stájí v aktuálním paddocku MotoGP.

Ostatně není žádným tajemstvím, že největší šance má tým Power Electronics od Jorge «Aspar» Martineze. Martinez ostatně chtěl už na sezonu 2010 vytvořit satelitní tým Suzuki s tehdejším superbikovým šampionem Benem Spiesem. 

           

Suzuki se také už oficiálně zeptala, jestli Randy de Puniet může v letošní sezoně 2013 převzít určité testovací úlohy v Evropě - v Japonsku je už řadu let angažován zkušený testovač Nobu Aoki. A současný týmový šéf francouzského pilota Jorge Martinez to povolil. «Aspar» závodil v minulé sezoně s motocykly ART-Claiming od Aprilie a s pilotem Aleixem  Espargarem vyhrál klasifikaci CR.

Suzuki vyvinula pro rok 2014 - místo v roce 2002 poprvé nasazeného motoru V4 - tentokrát řadový čtyřválec. Závodní ředitel Suzuki Ken Kawauchi navštívil vloni naši brněnskou GP a jednal zde se šéfem Dorny Carmelem Ezpeletou. Kawauchi byl velmi spokojen s tím, že nebyla předepsána žádná jednotná elektronika. Doposavadní ředitel projektu MotoGP Shinichi Sahara ostatně navštívil v minulém roce závody MS-Superbike a sledoval práci ex-manažera týmu MotoGP-Suzuki Paula  Denninga.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist