Suzuki: Smlouva na 3 roky, místa na roštu budou koupena

Po závodě GP-Le-Mans bude Randy de Puniet v Motegi/Japonsko poprvé testovat nový motocykl Suzuki 1000.

Návrat Suzuki do MotoGP je po dvouleté přestávce stále konkrétnější. Testovací pilot Randy de Puniet odletí bezprostředně po GP Francie do Japonska a bude zde testovat nový bike Suzuki 1000-ccm.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta chce od Suzuki smlouvu, ve které se zaváže tato továrna ke tříletému závodění v MS-MotoGP. Dodatečné místo na startovním roštu ovšem Suzuki nedostane, musí si odkoupit dvě místa od současných týmů. Momentálně jednají zástupci Suzuki s některými týmy Claiming-Rule, dvě místa na roštu 2014 budou stát 1,5 milionů Euro.

Velmi nakloněn je tomuto obchodu týmový majitel Came-IodaRacing Giampiero Sacchi, také stáje Forward a Paul Bird Motorsport mají zájem jedno místo odprodat.
V pondělí po GP-Barcelona se pak Suzuki poprvé představí na testech v Evropě. Týmu bude šéfovat Davide Brivio. Jestli bude jezdcem Suzuki na příští sezónu Randy de Puniet, se momentálně nedá odhadnout a bude to v neposlední řadě jistě záviset na výsledcích testů. Horkým kandidátem je Cal Crutchlow a také lídr tabulky šampionátu CRT Aleix Espargaró.

Randy de Puniet bude testovat nový bike Suzuki nejen v Barceloně, ale vzápětí potom i v Aragonu. Celkem jsou v Evropě plánovány tři oficiální testy a dva privátní.

První snímky tohoto nového prototypu jsou už k dispozici, největší práci při testování odvedl japonský testovací guru Nobuatsu «Nobu» Aoki: "Inženýři od Suzuki zcela změnili design oproti roku 2013. Motocykl je hodně podobný biku YZR-M1-Yamaha, má pouze jeden výfuk", prozradil Aoki.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist