Suzuki poprvé i s Vermeulenem

Hopkins, Aoki a poprvé i Vermeulen testují ve Valencii stroj Suzuki GSV-R.

Tým Suzuki MotoGP s nově podepsaným jezdcem Chrisem Vermeulenem dokončil jeho první test s motocyklem Suzuki GSV-R, který probíhal od pondělí ve španělské Valencii. Vermeulan se k týmu připojil po úspěšné sezóně ve světovém šampionátu superbiků, kde skončil v celkovém hodnocení na druhém místě. Talentovaný, 23 roků mladý jezdec poprvé s motocyklem Suzuki testoval v pondělí odpoledne, kdy se seznamoval se strojem a svým novým týmem. Jezdec se velmi rychle spřátelil se svým šéfem týmu Tomem O´Kanem, za jehož pomoci byl ihned schopný během devadesátiminutového testování zajet několik působivých časů.
Test týmu Suzuki MotoGP byl předčasně ukončen poté, co chladné a deštivé podmínky zamezily další práci. Společně s Vermeulenem testovali také John Hopkins a Nobuatsu Aoki, kteří ve Valencii zůstali po nedělní závodě MotoGP. Hopkins testoval nejnovější díly od firmy Ohlins, o kterých prohlásil, že jsou nejlepší, které doposud používal.
Tým Suzuki MotoGP ukončí testování až dnes.
Chris Vermeulen
Na první jízdu s tímto motocyklem jsem se opravdu těšil. Bylo znát hodně rozdílu na motocyklu mezi prvním seznámením v pondělí a jízdou dnes za špatných podmínek. Můj první pocit je, že je motocykl velmi snadno ovladatelný a dobře se na něm jezdí. Líbila se mi práce s mechaniky, kteří mají, jak je vidět, velké zkušenosti. Opravdu vědí co dělají. Ještě musím odvést hodně práce, ale vím, že se můžeme vydat správným směrem. I pře špatné počasí mne testování baví!
Johna Hopkins
Nebyl to nejlepší den pro zahájení testování, počasí mne opravdu zdrželo. Naštěstí jsem byl schopen včas vyjet a vyzkoušet tak pár věcí. Na tlumičích jsem nalezl několik opravdu pozitivních věcí, které dobře pracovaly. Bohužel těsně poté, co jsem zkoušel nové věci, začalo pršet a tak se nedalo vše pořádně vyzkoušet. Těším se na zítra a doufám, že bude méně pršet, že bude sucho a nebude foukat silný vítr. Je ohromné mít Chrise jako kolegu, již jsem byl v jeho části boxu a dlouho jsme si povídali. Pokud bude chtít při testech pomáhat, jsem připravený mu kdykoliv rád pomoci. Čím dříve se dostane na limit Suzuki GSV-R, tím dříve se můžeme zaměřit na další vývoj a věřím, že společně se dostaneme tam, kam chceme.
Paul Denning – manažer týmu
Tento týden již ukázal Chris svůj ohromný potenciál. Od první chvíle, kdy sedl na tento motocykl, bylo cítit vzájemné pouto, které vzniklo mezi Chrisem, Tomem a celým jeho týmem. Je to něco, co je pro jezdce a jeho víru velmi důležité a já věřím, že ze zkušeného týmu získá Chris pro sebe prospěch. John a Nobu opět pilně pracovali, což je pro úspěch týmu velmi důležité.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist