Suzuki MotoGP v roce 2015 s Espargarem a Viňalesem

INTERMOT, Německo - V úterý zástupci Suzuki Motor Corporation oficiálně potvrdili návrat japonské značky do mistrovství světa silničních motocyklů, kde bude v roce 2015 spojena s jezdci Aleixem Espargarem a Maverickem Viňalesem.

Oficiální oznámení o vstupu do MotoGP v roce 2015, představení motocyklu a jmen obou jezdců si Suzuki Motor Corporation připravila na úterní zahájení motocyklové výstavy INTERMOT v německém Kolíně nad Rýnem.
Název japonské stáje je Team Suzuki MotoGP, jejím šéfem byl jmenován Ital Davide Brivio, současný šéf testovacího týmu Suzuki, který pracoval na celém projektu návratu japonské značky zpět do mistrovství světa silničních motocyklů. Označení nově vyvinutého litrového prototypu Suzuki je GSX-RR.
Do role továrních jezdců byla jmenována dvojice španělských závodníků Aleix Espargaró a Maverick Viňales. Pětadvacetiletý Espargaró má již celkem bohaté zkušenosti se závodění v třídě MotoGP, kde již absolvoval celkem dvaasedmdesát startů. Dnes je nejlepším jezdcem kategorie Open s motocyklem Forward-Yamaha.
Španěl Maverick Viňales loni vyhrál titul mistra světa v třídě Moto3 a přestoupil mezi šestistovky, kde mu po čtrnácti kolech sezony patří průběžná třetí příčka. Také devatenáctiletý rodák z Figueres je velmi talentovaným jezdcem, na něhož teď čeká přechod na mnohem technologicky vyspělejší techniku než byl do této chvíle zvyklý.
Testovacím jezdcem Suzuki je do této chvíle francouzský závodník Randy De Puniet, který by dle posledních informací měl s týmem Suzuki MotoGP absolvovat poslední Grand Prix sezony 2014 ve Valencii na divokou kartu. Pak už bude na okruhu Ricarda Torma následovat posezonní test, který odstartuje přípravu na nový ročník 2015.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist