Suzuki a Ducati news

U mistrovského týmu Ducati vše nasvědčuje velmi úspěšnému vstupu do sezóny. Během dopoledních jízd se opět potvrdilo, tentokrát na mokru, že poslední vývojová verze motoru je značným posunem kupředu. Marco si také poprvé vyzkoušel jízdu za deště a pokračoval tak v adaptaci na GP8. Casey svými časy jen potvrzuje, že je ve skělé formě. Na závodních pneumatikách a v podmínkách, které určitě nebyly ideální, dosáhl času o čtyři desetiny lepšího, než je rekord okruhu z roku 2005. Daný rekord mimochodem drží jeho týmový parťák Marco, který ho ovšem dosáhl ještě na stroji s obsahem 990 ccm.

Casey Stoner: "Dnes jsem dal nejlepší kolo na gumách s 22 odjetými koly. To je určitě skvělá zpráva. Znamená to, že poslední specifikace motoru, který má hlavně odspodu hladší průběh výkonu, také šetří pneumatiky. Za určitých podmínek by nám to mohlo dovolit použít měkčí směs. A když jsme u pneu, myslím že máme k dispozici ještě lepší gumy než loni. Na zítra je lepší předpověď počasí a tak snad budeme moci dokončit simulaci závodu.“ Marco Melandri: "Bylo to tvrdé. Dnes jsem odkoužil 80 kol, z toho 35 na mokru. Odpoledne, když dráha začala osychat, jsme opět zkoušeli různé rozložení váhy. Potvrdili jsme si, že můj styl je úplně jiný než způsob, jakým jezdí Casey. Proto musíme najít způsob, jak motorku přizpůsobil mým potřebám."

Suzuki Vzhledem k počasí, jaké vládlo australskému Phillip Islandu, měli dnes možnost Loris Capirossi a Chris Vermeulen poprvé vyzkoušet 2008 Suzuki GSV-R na mokru. Oba si pochvalovali chování motorky na vodě i to, že se jim podařilo nasbírat data důležitá pro nastavení motocyklu do závodů v podobných povětrnostních podmínkách. Dráha v průběhu dne začala osychat a tak došlo i na testy suchých pneu. Loris měl ke konci dne pád, ale protože ten se obešel bez následků, zítra k dalším testům nastoupí. Přes tyto drobné problémy byl nakonec den oběma piloty hodnocený jako úspěšný.

1. Casey Stoner (Ducati) 1'29.938: 2. Alex De Angelis (Honda) +0.511: 3. Andrea Dovizioso +1.136: 4. Shinya Nakano (Honda) +1.378: 5. Nicky Hayden (Honda) +1.435: 8. LORIS CAPIROSSI (RIZLA SUZUKI MOTOGP) +1.607: 10. Chris VERMEULEN (RIZLA SUZUKI MOTOGP) +1.836:

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist