Suter: Zajímavá nabídka pro CRT

Okolo 550.000 Euro pro jednoho jezdce stojí kompletní balíček od firmy Suter na jednu sezonu CR.

Firma Suter Racing Technology (SRT) bude příští rok vybavovat pouze dva jezdce svými motocykly CR, oba dva piloti by měli závodit v týmu Came Iodaracing od Giampiera Sacchiho. Jeden z nich bude určitě Danilo Petrucci, ten druhý se po odchodu Robyho Rolfa do superbikového šampionátu teprve hledá a mohl by jim být třeba Chris Vermeulen.

Suter nyní nabízí na rok 2013 opravdu hodně zajímavý balíček. Jedno šasí stojí 80.000 Euro, tedy 160.000 Euro pro pilota, neboť náhradní motorka je nutným pravidlem. K tomu přibudou brzdy, kola, data recording. Tyto výdaje se vejdou do částky 150.000 Euro pro jezdce na jeden rok.

Nový motor BMW S1000RR stojí 40.000 Euro, na sezonu jsou potřeba čtyři. To dává dohromady 160.000 Euro. Pro čtyři revize motoru za rok je potřeba počítat dalších 80.000 Euro.
Jednotná elektronika pro týmy CR od Magneti Marelli byla vyvinuta Paolem Biasiosem - dřívejším technikem Aprilie a je od Dorny pro týmy CR zadarmo. Stejně zadarmo dostanou týmy i pneumatiky Bridgestone.

"Máme tu nejpříznivější nabídku pro CRT vůbec", říká Andreas Leuthe, Head of Marketing & Sales u Suter Racing a dodává: "Kromě toho máme konkurence schopný koncept, což dokázaly jednotlivé výsledky v roce 2012. Nový náš pilot Petrucci je hodně spokojený. Pro novou sezonu máme připraven úplně nový motocykl, který bude vyvinut společně s firmou Ioda. Nové šasí, nová zadní kyvná vidlice, nový airbox a vylepšená aerodynamika. Kromě toho má BMW nový superbikový motor, který má větší výkon, než ten dosavadní. ".

Tým Claiming-Rule tak bude muset pro jednoho pilota s SRT vydat okolo 550.000 Euro za jednu sezonu. V uplynulé sezoně se za balíček ART-Aprilia týmu Power Electronics (jezdci Randy de Puniet, Aleix Espargaró) od Jorge «Aspar» Martineze vydalo skoro dvojnásobek, jak hlásí Radio Paddcok.

"Finanční obnos 1 až 1,2 miliony Euro se bude platit u HRC v sezoně 2014 za motocykl označený jako "Honda Production Racer" (vyrobeného na základě verse motocyklu Honda RC213V roku výroby 2013). Honda tak bude stát daleko více než náš motocykl. Navíc si myslím, že cena HRC se u jednoho jezdce brzy vyšplhá na částku 1,5 milonu Euro a více", říká dále Leuthe.

Jen pro srovnání, nový kompletní superbikový motocykl Ducati 1199 Panigale, stojí tým okolo 300 000 Euro, dvě motorky potom 600 000 Euro, jak si je objednal třeba MR Ducati Racing Maxe Neukirchnera. K tomu je nutno připočíst pneumatiky Pirelli (na rozdíl od MotoGP si je týmy musí kupovat) a jejich cena na závodní víkend pro jezdce je 6 000 Euro, tedy x 13, což znamená dohromady 78 000 Euro, celkově tedy tým potřebuje minimálně 680 000 Euro....

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist